TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı!

TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı!

TOKİ başkanı Ergün Turan vatandaşları sahte TOKİ sözleşmesi hazırlayan dolandırıcılara karşı uyardı.

A+A-

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, sahtekarların TOKİ'nin ismini kullanarak vatandaşları dolandırdığını belirterek, "Size öncelik tanıyacağız' diyen bu kişiler uydurma TOKİ sözleşmesi hazırlıyor. Bu sahte sözleşmelerde 'Kurasız Satış' ibaresine yer vererek belli bir miktar peşinat alınıp sözde vade uygulanacağı belirtiliyor. Dolandırıcılar peşinat alındıktan sonra ortadan kayboluyorlar" dedi.

Turan, yaptığı açıklamada, konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları söz konusu dolandırıcılara karşı uyardı.

TOKİ'nin ismi kullanılarak sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğunu dile getiren Turan, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemesi, iş ve işlem yapmaması gerektiğini vurguladı.

Turan, sahtekarların, uydurma TOKİ sözleşmesi hazırladıklarını kaydederek, "TOKİ amblemli kaşe ve benim ismimle atılan sahte imzanın bulunduğu bu sözleşmelerde özellikle 'Kurasız Satış' ibaresine yer verilerek vatandaşlar kandırılıyor. Bu sahte sözleşmelerde belli bir miktar peşinat alınıp sözde vade uygulanacağı hükmü var. Peşinat alındıktan sonra ortadan kayboluyorlar. Vatandaşlarımız bize müracaat edince dolandırıldığını fark ediyor. Vatandaşlarımızın umutlarını çalan bu sahtekar ve dolandırıcılar karşı vatandaşlarımız daha fazla dikkat etmelidir" diye konuştu.

"MÜRACAATLAR YETKİLİ BANKA ARACILIĞIYLA"

Turan, TOKİ tarafından satışa sunulan konutların satış ve devir işlemlerinin sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapılmakta olduğunu ifade ederek, kurumun ismini ve logosunu kullanarak vatandaşlardan para toplayan, son zamanlarda da özellikle emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi.

Her yıl binlerce dar gelirli vatandaşı sevindirdiklerini belirten Turan, "Her şeyin olduğu gibi bu işin de suistimalini yapanlar var. Vatandaşlarımıza, 'Size öncelikli alım tanıyacağız' diyerek onlardanpara topluyorlar. Bu tarz girişimlerde bulunan vatandaşlar resmi mercilere başvurarak haklarını aramalı" ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU, SUÇÜSTÜ YAPILDI

Turan, TOKİ'nin adını kullanarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı savcılığa suç duyurularında bulunduklarını, bazı yerlere de suçüstü yaptıklarını kaydederek, TOKİ'ye kurumun dışında sadece bankalar vasıtasıyla müracaat alındığının altını çizdi.

"Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında hiçbir yere, kuruma, kişiye para yatıramazsınız, onlardan daire talep edemezsiniz. Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur. Şahıs, kurum ve şirkete müracaat olamaz" diyen Turan, vatandaşlara dolandırıcılar konusunda daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Turan, bu konudaki takiplerini sürdürdüklerini belirterek, "TOKİ adına kendilerine bir şey söylendiğinde, yapıldığında bunu idareye mail ve ALO TOKİ (444 86 54) iletişim kanalıyla ya da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulunsunlar. Biz takipçisi oluruz" diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.