TOKİ Bornova'da 135 Dönümlük Arsasını 95 Milyon Liradan Satışa Çıkardı

TOKİ Bornova'da 135 Dönümlük Arsasını 95 Milyon Liradan Satışa Çıkardı

TOKİ Bornova Doğanlar’da yer alan eski kışlanın bulunduğu araziyi yeniden satışa çıkarıyor. İlk olarak 2015 başında 43 milyona satışa çıkarılan 135 dönümlük alan, Bornova Stadı’nın açılışının ardından 95 milyona çıkarıldı.

A+A-

Bornova Doğanlar’da yer alan 135 bin 750 metrekarelik iş yeri alanı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeniden satışa çıkarılıyor.

TOKİ tarafından Türkiye genelinde toplam 12 ilde araziler satışa çıkarılıyor. Satış listesinin İzmir bölümünde ise 2015 yılı başından beri satılmayı bekleyen 135 dönümlük ticaret alanı yer aldı.

KIŞLA TİCARET ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Yeni açılışı gerçekleştirilen Bornova Doğanlar Stadyumu yakınında kalan arazinin imar planları geçtiğimiz Nisan ayında İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarılmıştı.  Eski askeri arazi olan toplamda 135 bin metrekare büyüklüğündeki arazide cami, akaryakıt istasyonu ve iş merkezleri yapılabilmesi için inşaat izni verildi. Planda Hacılarkırı Caddesi’ne cepheli dev arazide gelen talepler doğrultusunda itfaiye istasyonu, yol, otopark alanları da ayrıldı.

YENİDEN SATIŞA ÇIKIYOR

İlk olarak 2015 başında TOKİ tarafından satışa sunulan alan için  43 milyon 816 bin 822 TL başlangıç bedeli belirlenmişti. İhalede talip çıkmaması üzerine arazi için sonraki satışlarda yarısı peşin, kalanı 6 ay vadeli olarak opsiyon sağlanmıştı. Son olarak 2016 Ekim’indeki satışın ardından  TOKİ yeniden satış listesine araziyi aldı.

STADIN ARDINDAN BEDEL ARTTIRILDI

TOKİ son olarak 12 ildeki satışları 26 Ocak 2017 saat 13.30’da eş zamanlı olarak satışları gerçekleştirecek.  Ticaret alanına dönüştürülen 135 dönümlük alanın bedeli ise Bornova Doğanlar Stadı’nın açılışının ardından arttı. Yeni satışta bedel 95 milyon 25 bin TL’ye çıkarıldı. Satışlar için yüzde 15 peşinatla 60 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.