TMSF'ye Devredilen İnşaat Şirketlerine Ait 3 Bini Aşkın Gayrimenkul Satılıyor

TMSF'ye Devredilen İnşaat Şirketlerine Ait 3 Bini Aşkın Gayrimenkul Satılıyor

Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kayyum olarak atandığı inşaat şirketlerine ait gayrimenkulleri satışa çıkarıyor.

A+A-

Açık artırma ile yapılacak satış için TURYAP’ yetkilendirildi. TMSF, şirket isimlerini ve gayrimenkul portföyünü 10 Ocak Salı günü kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı. TMSF’nin bu kapsamda 3 bini aşkın gayrimenkulü satışa çıkaracağı öğrenildi. Aynı açık artırmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait gayrimenkuller de satışa çıkacak. Darbe girişimi sonrasında TMSF bünyesine geçen şirket sayısı 700’e yaklaştı. Bu şirketler arasında Boydak, Koza İpek, Naksan, Kavuklar, Dumankaya ve Fi Yapı da bulunuyor.

719 ŞİRKET VAR

 

TMSF bünyesinde 34 grup ve toplamda da 719 şirket bulunuyor. Toplam 38 bin kişiye istihdam sağlayan bu şirketler enerji, tarım, gıda, tekstil, madencilik, otomotiv, inşaat, bilişim vb. birçok sektörde faaliyet gösteriyor. Söz konusu şirketlerin toplam aktif büyüklükleri 34.2 milyar TL, ciroları 14.3 milyar TL, öz kaynakları ise 16 milyar TL.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.