Yatak Odası İçin Renk Seçimi

Yatak Odası İçin Renk Seçimi

Dinlenmek ve rahat bir uykuya çekmek için yatak odanızda soft renkleri kullanmanın

A+A-

Uzun ve yorucu bir günün ardından ertesi güne tazelenmiş olarak başlamak istiyorsanız yatak odanızda kullanacağınız renkler de dinlendirici etkisi olan renkler olmalı. Yumuşak ve pastel tonlar yatarken yorgunluğunuzu alacak, uyandığınızda ise size kendinizi iyi hissettirecektir. Uyku sorunu yaşıyorsanız mavi ya da lila tonlarını tercih etmelisiniz. Eğer yatak odanızın romantik bir havaya bürünmesini istiyorsanız kesinlikle kırmızıyı kullanmalısınız...

Yatak odası için renk seçimi

SOFT RENKLER TERCİH EDİN

- Yatak odasında dinlendirici bir ortam yaratmak isteniyorsa koyu kırmızı, koyu sarı, turuncu gibi canlı renkler yerine açık ve soft renkler tercih edilmelidir.

- Beyaz renk yatak odaları için en uygun renklerdendir. Siyah renk beyazın tamamlayıcısı olarak kullanılabilir. Yatak odasında siyah ve beyaz renk uyumu hem sakin hem de modern bir hava katar.

- Açık yeşil ve açık mavi yatak odasında huzurlu ve dinlendirici bir ortam oluşturur.

- Yeşil rengin psikolojik etkisi rahatlatıcı ve huzur verici olmasıdır. Yatak odasında açık fıstık yeşili ve beyaz rengi eşit ölçüde kullanılırsa doğal ve ferah bir atmosfer yaratılabilir.

Yatak odası için renk seçimi

ROMANTİK BİR ATMOSFER YARATMAK İÇİN KIRMIZI

- Kırmızı renk psikolojik olarak hareketlilik, gençlik ve mutluluk verici bir ton olduğu için romantizmi temsil eder. Kırmızı renk duvarlarda kullanılmasa da, yatak örtüsü olarak aksesuarlarda kullanılırsa romantik bir ortam oluşturur.

- Yatak odasında romantik bir ortam için modern veya klasik bir dekorasyon yapılması gerekir. Renk tercihinde de bej, kahverengi, lila ve açık pembe gibi renkler kullanılabilir.

UYKU PROBLEMİ OLANLAR İÇİN MAVİ

- Mavi renk uyku getirici ve rahatlatıcı özelliği ile uyku sorunu olanlar için idealdir. Oda duvarında açık mavi renk kullanılırsa daha kolay uyunabilir.

- Lila, leylak rengi ve morun açık tonları kullanılabilir. Uyku problemi olanların yatak odasında duvar rengini koyu renklerden seçmemeleri gerekir.

- Rahatlatıcı bir renk ve desene sahip duvar kâğıdı kullanılabilir. Ayrıca rahat bir uyku için televizyon ve telefon gibi cihazlar odada olmamalıdır.

Yatak odası için renk seçimi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.