“Yarımada”da Arazi ve Konuta Talep Canlandı

“Yarımada”da Arazi ve Konuta Talep Canlandı

Hükümetin ulaşım projeleriyle yıldızı parlayan ve İstanbullu girişimcilerin gözdesi haline gelen Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Güzelbahçe’de arazi ve konut fiyatları bir yılda yüzde 25 arttı. Bölgede villaların metrekare fiyatları 20 bin liraya k

A+A-

Hükümetin ulaşım projeleri ve yerel yönetimlerin yatırımları sonucunda cazibe kazanan ve son yıllarda İstanbullu girişimcilerin gözdesi haline gelen Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Güzelbahçe ilçelerini kapsayan Yarımada bölgesinde arazi ve konut fiyatları yükselişe geçti. Bölgede metrekare fiyatları 20 bin liraya kadar çıktı. Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi kapsamında hafta sonu turizmi, gastronomi, tarih, bisiklet rotaları, kırsal turizm, yerel ekonomik istihdam, tarım makineleri ortak hizmet alanı, ekolojik köy ve yerleşimler gibi yenilikçi projeler dikkatlerin bölgeye çevrilmesine neden oldu. Alaçatı Havalimanı projesi ile İzmirİstanbul arasını 3.5 saate indirecek otoyolun tamamlanmasıyla Yarımadadaki ilçeler Avrupa'nın ünlü kentleri arasındaki yerini alacak.

Ulaşım kolaylığı avantaj

Gayrimenkul sektörünün önde gelen yatırım uzmanları, Yarımada'nın İstanbulluların da dikkatini çektiğini ve İzmir'i bir kaçış noktası olarak gördüklerini belirtti. Uzmanlar Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Güzelbahçe ilçelerindeki konutların bir sene içinde yüzde 25 civarında değerlendiğini belirtti. Bölgedeki gayrimenkullerin yüzde 30'u yazlık ve villa türü ikinci konutlardan oluşurken "dubleks" tarzı yapılaşmaların birim fiyatları 3 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar yükseldi. Öte yandan ulaşım kolaylığı da Çeşme, Urla, Seferihisar'da emlak fiyatlarını yükselten bir başka neden oldu. İstanbul ile Ankara-İzmir otoyolunun dışında Aydın otoyolunun Denizli'ye kadar uzatılması projesinin de yine bölgede değer artışı yarattığına dikkat çeken gayrimenkul sektörü uzmanları, en önemli artış nedeninin ise İstanbullulardan gelen yoğun talep olduğunu vurguladı. Uzmanlar, "Ulaşım 3-4 saate indiğinde talep daha da artacak. Talep artışıyla birlikte fiyatlar da paralel olarak yükselecek" dedi.

Bölgenin avantajları neler

Organik tarım ve üretici pazarlar

İzmir kent merkezine yakınlığı

İstanbul-İzmir otoyol projesi

İzmir - Ankara hızlı tren projesİ

Alaçatı havaalanı projesi

Türkiye çapındaki büyük firmaların başlattığı A plus konut projeleri

Gastronomi turizmi

Ünlü isimlerin yaz dönemi boyunca tatillerini bu bölgede geçirmesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.