Web-Tapu Uygulaması Dolandırıcılıkları Engelleyecek

Web-Tapu Uygulaması Dolandırıcılıkları Engelleyecek

İzmir Barosu Avukatlarından Arsin Demir Web-tapu uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu vatandaşların bu uygulama ile birlikte taşınmaz bilgilerini görebileceğini ve taşınmaza ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebileceğini b

A+A-

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği Web-tapu sistemini hayata geçirmesiyle birlikte köklü değişiklikler yaşanıyor.

Web tapu sistemiyle ilgili konuşan İzmir Barosu Avukatlarından Arsin Demir Web-tapu'nun, e-devlet üzerinden kimlik doğrulama sistemiyle birlikte kullanılabileceğini belirtti. Demir, vatandaşların bu uygulama ile birlikte taşınmaz bilgilerini görebileceğini ve taşınmaza ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebileceğini söyledi.

Taşınmaz sahiplerinin artık Web-tapu sistemi üzerinden emlakçılara güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve tapu dairesine başvuru yetkisi verebileceğinin altını çizen Av. Arsin Demir ''Tapu müdürlüğüne gitmeden Web-tapu sistemi üzerinden gerekli tüm evraklar sisteme yüklenerek talep edilen işlem doğrultusunda süreç başlatılabilmekte. Yeni sistem ile hem vatandaşın işi kolaylaşacak hem de tapu müdürlüklerinde iş yoğunluğu azalacaktır'' bilgisini verdi.

Taşınmaz sahiplerinin internet sistemine giriş yaptıktan sonra anlaştığı emlakçıya yetki verebileceğini ifade eden Demir, ''Emlakçı gerekli bilgi ve belgeleri sisteme yükleyecek. Başvuru işlemleri kısmında alıcı ve satıcı bilgileri girilip belgeler yüklenecek. Tapu müdürlüğü ekranına gelen bu bilgiler doğrultusunda alım-satım yada diğer işlemler hazırlanmaya başlanacak ve vatandaşlara SMS yoluyla bilgi verilecek. Gerekli harç ödemeleri yapıldıktan sonra yine SMS ile randevu saati iletilecek..Alıcı ve satıcı tapu müdürlüğüne imza için giderken sisteme yüklenen tüm belgelerin asılları yanlarında olmak zorunda. İlgili tapu memuru sisteme yüklenen belgeler ile asıllarını karşılaştırdıktan sonra evrak asıllarını yine taraflara iade edecekti'' diye konuştu.

SAHTECİLİK-DOLANDIRICILIK ENGELLENECEK

Taşınmaz sahibinin sistem üzerinden bizzat kendisi olmadan işlem yapılamayacağı ile ilgili beyan kısmını doldurması halinde tapu müdürlüklerinin taşınmaz sahibi olmadan işlem yapamayacağını vurgulayan Av. Arsin Demir, ''Taşınmaz sahibi sistem üzerinden bu beyanını kaldırdığı takdirde web-tapu üzerinden işlem yapılabilecek. Bu şekilde de sahte vekaletle işlem yapılamayacak, dolandırıcılıkların önüne geçilecek'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.