Varlık Fonu'na Devredilen Arsalar Satılacak!

Varlık Fonu'na Devredilen Arsalar Satılacak!

Bakanlığa bağlanan Türkiye Varlık Fonu'nuna devredilen arsaların değerlendirilmesi için yeni adımlar atıldı. Fondaki arsalar uygun fiyata satılacak yada yeni projeler uygulanacak.

A+A-

Ekonomik büyümeye yılda yüzde 1.5 katkı sağlaması beklenen Türkiye Varlık Fonu'nun  stratejik yatırım planı Bakanlar Kurulu'na sunuldu.  Başbakanlığa bağlanan Varlık Fonu, dünyanın önemli varlık yönetimi şirketleri ve fonlarının ilgi odağı oldu. Fonun elindeki atıl arazileri de değerlendirmek için taşınmaz yönetiminde yeni adımlar atılıyor.

Fon yerli yabancı yatırımcıların kapısını çalacak, yurtdışından sağlanacak finansmanın büyüklüğü, fona devredilen varlıkların değerine göre hesaplanacak. Türkiye Varlık Fonu'nun yürüttüğü çalışmalar Meclis'e gündeminde. Fon'a ilişkin sorulara Başbakanlıktan verilen yanıtta, "Fon ekonomik istikrarın sürdürülmesi amacıyla, kamuya ait varlıkları daha etkin ve verimli yöneterek, mevcut kamu varlıklarına değer katarak nesiller için güçlü bir Türkiye hazırlamak için kuruldu" açıklamalarında bulundu.

Sağlam bir kurumsal yönetim ile yönetilmesi için güçlü bir organizasyon şeması hazırlanan Fon'un üç aşamalı denetim süreci olacağı belirtildi.  Açıklamalarda "Şirket ve Fon tüm bağlı alt fonların tam hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkesi, kurumsal yönetim prensipleri dâhilinde yürütülecek tüm faaliyet ve operasyonları denetim sürecine tabi olacaktır. Bunlar bağımsız mali denetim, Başbakanlık ve Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yürütülecek parlamento denetimidir. Şirket tarafından henüz bir borçlanma planı oluşturulmamıştır" denildi.

Maliye Bakanlığı, Fon'a aktarılan arsalara yönelik çalışmalar yürütüyor. Büyük bölümü turizm merkezlerinde olan çok sayıda marka Fon'a aktarılırken, yatırımcılarla masaya oturuluyor. Uygun teklifler gelirse satılacak ya da yeni projeler uygulanacak. Fon'a devredilen varlıkların değerleme ve denetimine yönelik çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.