Üsküdar'daki DSİ Arazisine Kaçak Yapı İddiası!

Üsküdar'daki DSİ Arazisine Kaçak Yapı İddiası!

Kız Kulesi manzarasının izlenebildiği Salacak sahil yolu üzerinde bulunan Devlet Su İşleri´ne ait arazide 2 katlı çelik konstrüksiyon bir yapının yapımına başlandı. DSİ yetkilileri inşaat hakkında bilgilerinin olmadığını açıkladı.

A+A-

Devlet Su İşleri´ne ait Kız Kulesi manzarasının izlenebildiği Salacak sahil yolu üzerindeki araziye 2 katlı çelik konstrüksiyon bir yapının yapımına başlandı. İnşaat üzeri tahta perdele ile kapatıldı. İnşaatın kim tarafından ve ne yapılacağına yönelik herhangi bir şantiye levhası yer almıyor. 

Salacak Mahallesi 367 ada 53 ve 57 parsellerdeki arazinin bir kısmı sahil yolu üzerinde kalıyor. Parsellerin hemen gerisinde yaklaşık 100 metrekarelik bir şahıs parseli de bulunuyor. 

DSİ yetkilileri, yürütülen inşaat faaliyeti hakkında açıklama yaptı. Yetkililer, inşaat hakkında bilgilerinin olmadığını söyleyerek, konuyu araştıracaklarını belirtti.

İBB´nin ve Üsküdar Belediyesi´nin CHP´li Meclis üyesi Nezih Küçükerden, Temmuz ayı meclis oturumlarında, inşaat ile ilgili soru önergesi verdi. 

Küçükerden, “Çoğunluğu kamu malı olan bu alan üzerinde, anlaşılan o ki, birileri tarafından gecekondu, restoran veya kafe olarak yasadışı bir imalatı iBB´nin zabıtasını da arkasına alarak Üsküdar´ın en merkezi yerinde tonlarca çelikle yapmaktadır. Yapılan iş sadece bir kaçak inşaat değil, aynı zamanda devlet malı üzerine bir gecekondudur. Bu nedenle konu ivedi olarak incelenerek İstanbulluların, Üsküdarlıların bu yeşil alanı üzerine yapılan işgalden kurtarılması yapının derhal yıkılarak kamuya kazandırılması kanuni bir zorunluluktur” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.