Üsküdar Çekmeköy Metro Hattı Ne Zaman Açılacak 2017

Üsküdar Çekmeköy Metro Hattı Ne Zaman Açılacak 2017

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı 2017 yılı içerisinde başlayacak. Test sürüşleri devam eden metro hattında ilk olarak Üsküdar-Yamanevler arası bölümün hizmete girecek. ÜSküdar Çengelköy metrosu Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliğine sa

A+A-

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2017 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.  Test sürüşlerinin devam ettiği hattın resmi açılışı 14 Eylül'de gerçekleşecekti. 

İBB Beyaz Masa konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada test sürüşlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasına takiben ilk olarak Üsküdar-Yamanevler arası bölümün açılacağını belirtti. Yamanevler sonrası imalat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtilen açıklamada, hattın hizmete alınması için test sürüşlerinin tamamının başarıyla sonuçlanmasının zorunlu olduğu da belirtildi. 

İşte yapılan o açıklama:

 

2017 Kasım ayı içerisinde açılması planlanan 20 kilometrelik hat 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşuyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu açıldığında Üsküdar- Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.

Hattın tamamlanmasıyla Anadolu yakasının ana ulaşım ağının önemli bir aksı da tamamlanmış olacak. Otomatik sistemle kendisini park edebilme özelliğine sahip metro hattı sürücüsüz hizmet verecek ve vatandaşların güvenliği için "peron kapı" sistemini kullanılacak.

Anadolu yakasındaki üç ilçeden geçen metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.