Uşak Dokuzsele Deresi Islah Projesi Tamamlandı

Uşak Dokuzsele Deresi Islah Projesi Tamamlandı

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 30 milyon liralık proje, şehri bambaşka bir görünüme kavuştururken; ıslah edilen 8 bin 700 metrelik derenin kenarı reklarasyon alanlarıyla donatılacak.

A+A-

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;‘’Uşak’ın en büyük çevre yatırımlarından biri olan  “Uşak Dokuzsele Deresi Islah Projesi” tamamlandığını belirterek proje kapsamında kapsamında Sorkun sel kapanı ile Uşak Devlet Hastanesi arasındaki 8 bin 700 metrelik alandaki taşkın koruma imalatları tamamlandı. Yapılan çalışma ile şehir bambaşka bir görünüme kavuştu. Bir dönem yarattığı kirlilik ile kentin kanayan yarası olarak gösterilen Dokuzsele Deresi’ndeki çalışmalar kapsamında 26 menfez imalatı gerçekleştirildi. ‘’dedi.

Genel Müdür Acu ;’’ DSİ olarak yaptığımız ıslah çalışmaları ile tarım alanlarımızın taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz.Yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıyor. Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla sırasıyla “estetiği, emniyeti ve ekonomiyi” ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz.

Biz ıslah ediyoruz, belediyelerde vatandaşlarımızın rahat nefes alacağı mesirelik alanları inşa ediyorlar. DSİ- Belediye işbirliği ile pek çok yerde bu çalışmaları yapıyoruz. Örnek vermek gerekirse Afyonkarahisar’da yaptığımız ıslah çalışmasının ardından belediye tarafından yapılan rekreasyon çalışması ile gerçek ismi “Akarçay” olan ama pis kokusu ve kötü görüntüsü “Kokarçay” olarak bilinen dereyi vatandaşın uğrak yeri haline getirdik.

Yine Uzungöl’de tamamladığımız Solaklı Vadisi o bölgede adeta pırlanta gibi parlayan bir vadi oldu. Artvin’de “Çoruh Park” gene aynı şekilde Artvin’e değer katan bir tesis oldu. 

Şimdide Uşak’ın vizyon projesinin ıslah kısmını biz tamamladık. Sıra rekreasyon çalışmasına geldi. Uşak’ın kentsel dokusuna katkı sağlayacak vizyon proje olarak gösterilen “Dokuzsele Deresi Islah Projesi” Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile başlamış; ıslah çalışmalarının ardından dere yatağı çevresine reklarasyon alanları yapılması ön görülmüştü. DSİ-Belediye İş birliği ile yürütülen proje kapsamında belediye 8 bin 700 metrelik dere hattı boyunca uygun alanlara reklarasyon alanları yapılacaktır. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu; ‘’Son olarak, ‘Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.