Üçyol, Kentsel Dönüşümde Kat İmarı Artışı İstiyor

Üçyol, Kentsel Dönüşümde Kat İmarı Artışı İstiyor

İzmir'de konut yoğunluğunun en fazla olduğu bölgeler arasına yer alan Hatay Üçyol ve İnönü Caddesi bölgesinde 10 kat sınırlaması olduğu için bölgede kentsel dönüşüm projelerinin kaplumbağa hızıyla ilerlediği iddia edildi.

A+A-

Gayrimenkul Danışmanı Metin Uysal, "Bölgenin yapı stoğu çok eski. Burada müteahhitler kentsel dönüşüm çalışması yapmak istiyor ancak yerine göre 8 ya da 10 kat imar olduğu için ne ev sahibinin ne de müteahhidin işine geliyor. Belediye yetkililerimizden bölgenin kat imarını arttırmalarını bekliyoruz. Böylece yapı yoğunluğu azalacak hem de sosyal donatı alanlarıyla birlikte bölge yasanın amacına uygun bir şekilde dönüşecek" dedi.

Sorunlu bölge

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Konak ve Karabağlar Belediyesi'nin acil bir durum tespiti yapmasını isteyen çevre sakinleri ise kat izninin arttırılması gerektiğini, böylece ada ve parsel bazında kentsel dönüşümün bölgede daha hızlı yapılabileceğini savundu. Bölgenin fiziki yapısı gereği çalışmaların son derece zor olduğunu ve bölgeye bir apartman için hiçbir müteahhidin girmek istemediğini belirten Gayrimenkul danışmanı Uysal, "Bölgemiz bu konuda sorunlu. Özellikle ada ve parsel bazlı kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Ancak mevcut 8-10 kat imar izni bunun karşılamıyor. Birde kot farkı sorunu var. Bu nedenle kat izinin artırılarak ada ve parsel bazlı çalışmaların daha hızlı ilerleyeceğini ve bölgenin parklarıyla sosyal donatı alanlarıyla bir cazibe merkezi haline gelebileceğini düşünüyoruz. Bu şekilde bölgenin birbiri içine girmiş yoğun yapılaşmasının da önüne geçileceğini umuyoruz" diye konuştu. Artık ev sahibi olmanın da son derece kolay olduğunu belirten Uysal, "Eskiden kooperatifler vardı. yıllarca öderdiniz evinizde oturamazdınız. Hem kira hem de taksit öderdiniz. Bir de evinizi teslim alıp almayacağınız kesin değildi. Yıllar sürerdi. Bugün kirada oturduğunuzda her yıl kiranız artıyor ancak banka kredisiyle ortalama bir ev aldığınızda 5 yıl 10 yıl vadesi ne ise o sürede taksidiniz sabit kalıyor. Bin liralık bir evde oturduğunuzu düşünün. Yaklaşık 5 yıl sonra ev kiranız yaklaşık bin 500 liraya denk geliyor. 10 yılda aynı taksidi ödüyorsunuz. " dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.