Üçkuyular'daki İmar Planı İptal Edildi!

Üçkuyular'daki İmar Planı İptal Edildi!

İzmir Üçkuyular'da Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanda İmam Hatip Lisesi, cami ile vergi dairesi yapılmasına olanak sağlayan imar planları mahkeme tarafından iptal edildi.

A+A-

Üçkuyular'da Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanda İmam Hatip Lisesi, cami ile vergi dairesi yapılmasına olanak sağlayan imar planları mahkeme tarafından iptal edildi. Aynı zamanda bölgedeki İstinye Park AVM projesinin de önünü açan planların iptaliyle birlikte ruhsat krizi de kapıya dayandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2014 yılının yaz aylarında Üçkuyular'da yer alan eski Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alan için hazırlanan imar planları mahkemeden gelen şok kararla birlikte iptal edildi.

BAKANLIĞIN İNADI MAHKEME ENGELİNE TAKILDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Üçkuyular'daki eski Maliye Meslek Lisesi'ni İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürmeye yönelik girişimi sonrasında İzmir'de başlayan krize mahkeme nokta koydu. Bölge halkının karşı çıktığı, meslek odaları ve belediyelerin de itirazlarını yargıya taşıdığı tartışmalı sürecin ardından bakanlığın hazırladığı planlar doğrultusunda aynı alanda İmam Hatip Lisesi, yurt, vergi dairesi ve cami yapılması için yürütülen çalışmalar yargı tarafından veto edildi.

Ege Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.