Türkiye'de Konut Fiyatları En Fazla Muğla'da Arttı!

Türkiye'de Konut Fiyatları En Fazla Muğla'da Arttı!

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan Konut Fiyat Endeksi verilerinde bir önceki aya göre %1,34 artış gerçekleşti.

A+A-

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan, 7 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-7) Mayıs ayında bir önceki aya göre %1.46 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %25.79 oranında artış gerçekleşti. 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-30) Mayıs ayında bir önceki aya göre %1.34 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %21.79 oranında artış gerçekleşmiştir. Aynı dönemde 32 ikincil şehir için hesaplanan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-32) ise, bir önceki aya göre %0.91 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %15.83 oranında artış gerçekleşmiş oldu.

 

Satılık konut fiyatlarında artış rekoru Mayıs'ta Muğla'nın oldu!

Mayıs ayında Muğla’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.33 oranında artarak, Mayıs ayında Muğla'yı fiyatların en çok yükseldiği şehir yaptı. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise %1.10 oranı ile Amasya oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.