Türkiye Denizcilik İşletmeleri 2 İldeki 8 Gayrimenkulü Satıyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri 2 İldeki 8 Gayrimenkulü Satıyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Ankara ve Yalova'daki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhaleleri 13-14 ve 16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

A+A-

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi,  Ankara  ve Yalova'da bulunan 8 gayrimenkulü "satış" yöntemiyle özelleştiriyor. Gayrimenkullerin ihaleleri 13-14 ve 16 Mart 2017 tarihlerinde yapılacak. 

 

TAŞINMAZLAR “SATIŞ” YÖNTEMİYLE ÖZELLEŞTİRİLECEKTİR

 

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketinden:

 

4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları hakkında Kanun hükümleri kapsamında Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş’ne (Kuruluşumuz) ait tablodaki taşınmazlar “Satış” yöntemiyle özelleştirilecektir.

 

 

1 - İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “Pazarlık Usulü” ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla “Açık Arttırma” suretiyle sonuçlandırılabilir.

2 - Katılımcılar ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla ihaleye teklif verebilirler. Verilen teklifler birbirleriyle ilişkilendirilemez.

3 - İhaleye katılabilecekler için “İhale Şartnamesi”nin alınması zorunludur. İhale Şartnamesi; Kuruluşumuzun İstanbul ilindeki T. Vakıflar Bankası Salıpazarı Şubesi nezdinde bulunan TR 080001500158007261917602 IBAN no.lu Türk Lirası hesabına yukarıdaki tabloda belirtilen tutar yatırılarak ve “İhalesine girilecek taşınmazın İhale Şartnamesi Bedeli” ifadesini içerir şekilde üstünde ihaleye katılacak olan gerçek kişi veya tüzel kişi veya Ortak Girişim Grubunun adının veya üyelerinden birinin isminin açıkça belirtildiği dekont karşılığında, İdarenin aşağıda belirtilen adresinden 13/02/2017 Pazartesi gününden itibaren temin edilebilir. Her ne surette olursa olsun İhale Şartnamesi karşılığı olarak alınan bedel iade edilmez.

4 - İhaleye katılabilecekler katılacakları taşınmaza ilişkin tekliflerini, İhale Şartnamesi de dikkate alınarak yukarıda tabloda belirtilen tarih ve saate kadar, Kuruluşumuzun aşağıda belirtilen adresine elden teslim edilecektir.

5 - Teminat olarak kabul edilecek değerler;

Ø Türk Lirası veya,

Ø Hazine Müsteşarlığı'nca ihale mevzuatı ile ilgili olarak belirlenen bankalardan veya yetkili finans kurumlardan alınacak, Kuruluşumuzca kabul edilecek, Kuruluşumuz lehine, Türk Lirası bazında, konusu da belirtilerek düzenlenmiş (Ortak Girişim Grubu'nun alacağı teminat mektubu, Ortak Girişim Grubu temsilcisi veya temsilcileri adına düzenlenecektir.) gayrikabili rücu, kayıtsız şartsız, ilk talepte ödemeli ve süresiz geçici teminat mektubu kabul edilecektir.

6 - Teklifler TL (Türk lirası) olarak alınacaktır.

7 - Özelleştirme işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayıp, Kuruluşumuz ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta serbesttir. Kuruluşumuz son teklif verme tarihini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek tarihe kadar uzatabilir. Bu husus son teklif verme süresinin sona ermesinden önce duyurulacaktır.

8 - Özelleştirme işlemleri; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun Geçici 12’nci maddesi gereğince Katma Değer Vergisinden ve 4046 sayılı Kanun’un 27’nci maddesi gereğince her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

 

TÜRKİYE DENİZCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş.

Kemankeş Mah. Karamustafapaşa Kemankeş Cad. No: 47   34425 Karaköy / İSTANBUL

Tel: (0212) 251 62 22 / Faks: (0212) 251 59 85

www.tdi.gov.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.