Turistlerin Günlük Kiralık Evlere İlgisi Arttı

Turistlerin Günlük Kiralık Evlere İlgisi Arttı

İnşaat ve konut sektörünün canlı olduğu Türkiye’de yatırım amaçlı kullanılan evler turizmi sektöründe de kullanılmaya başlandı. Nişantaşı'nda günlük kiralar 200 Euro'ya kadar yükseliyor

A+A-

Büyüyen turizm pazarında alternatif bir çeşit olarak ortaya çıkan ev turizmi, dünyada ve Türkiye’de her yıl hızla büyümeye devam ediyor. Ev Turizmi Derneği Başkanı Ali Daniş “Ev turizmi sektöründe Arz ve talep çok yaygınlaştı. İnşaat ve konut sektörünün Türkiye’de hızla büyümesi ile birlikte yatırım amaçlı alınan evler, ev turizmi sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Ataşehir ve Atakent’te ev turizmine açılan yerler var” dedi. Star'ın haberine göre; ev turizminin en genel tanımıyla, kendi seyahatlerini düzenlemek isteyen gezginlere kısa dönemli ev kiralanması olduğuna dikkat çeken Daniş “Dernek olarak iki günlük kiralamayı şart koşuyoruz. Yabancılar kiraladıkları ev ya da dairelerde birkaç günlüğüne dahi olsa oralı gibi hissedip tarihi doku içinde yaşamak istiyorlar. Beyoğlu, Sultanahmet ve Şişli en çok tercih edilen bölgeler” diye konuştu.

30 İLA 200 EURO

Ev turizmi için günlük ev kiralarının 30 Euro’dan başladığını söyleyen Daniş sözlerini şöyle sürdürdü: “Sultanahmet ve bölgesindeki evler 30 Euro’dan başlarken Nişantaşı’nda kiralanan evlerin fiyatları 200 Euro’ya kadar çıkıyor. En çok Almanlar, Hollandalılar, İspanyollar ve ABD’ler geliyor. Son zamanlarda Ev turizmine Araplar’da katıldı. Araplar çoğunlukla geniş aile oldukları için Sarıyer civarında sezonluk ev tutuyorlar. Avrupalılar ise 2 odalı evlerde kalıyor. Ataşehir ve Atakent’te ev turizmine açılan yerler var. Kültür turizmi yapan insanlar kalış süreleri 1-2 hafta olabiliyor. Ortalama 4.5 gün gözüküyor kendi seyahatlerini kendileri organize ediyorlar. Gittikleri yerlerde nerede alış-veriş yapılır? Mahalle deneyimini yaşamak istiyorlar. En çok İstanbul tercih ediliyor. Özellike o şehirde sanat olaylarını takip ediyorlar.”

HER 4 KİŞİDEN BİRİ TERCİH EDİYOR

Ev turizmi sektörü Avrupa’da yaklaşık 20 milyar Euro’luk bir ciroya ulaştı. Her 4 kişiden birisi tatilini ev turizmi şeklinde geçiriyor. Yaklaşık50 milyon kişi bu şekilde tatil yapıyor. Almanya, Avrupa’da Almanya’da yaklaşık 12 milyon kişi, tatilini deniz-kum-güneş üçlüsünün uzağında bağ evleri, çiftlik evlerinde doğayla birlikte geçirmeyi tercih ediyor. Ev Turizmi Derneği Başkanı Ali Daniş “Ev turizmi hedef kitlesi ile otel turizmi hedef kitlesi örtüşmediği gibi, tamamen farklı tercihleri olan turistlerdir. Bu tercihlerin görmezden gelinmesi, turiste klasik seçeneklerin dayatılması, ülkemiz adına bu Pazar segmentinin değerlendirilmemesi sonucu gelir kaybına yol açacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.