Trabzon Uzungöl'ün Çevresi İmara Açıldı!

Trabzon Uzungöl'ün Çevresi İmara Açıldı!

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, bölgedeki projelere ve yatırımlara ilişkin açıklamada bulundu. Pekşen, Uzungöl'ün çevresi ranta dayalı imara açıldığını belirtti.

A+A-

Trabzon'un 99. kurtuluş yıldönümü açıklama yapan Pekşen nedeniyle kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin rant uğruna imara açıldığını söyledi. 

Pekşen "Ülkemizdeki doğal göl olma özelliğiyle 1998 yılında Sit Alanı ve 2004 yılında da 'Özel Çevre Koruma Alanı' olarak belirlenen ve bir çok insanın görmeye geldiği Uzungöl'ün çevresi ranta dayalı imara açılmış, çarpık ve kaçak yapılaşma başlamış ve yanlış çalışmalar nedeniyle gölün eko-sistemi bozulmuştur. Yaylalar Arap Şeyhleri'ne satılmış ve her türlü yapılaşmanın önü açılmıştır. Sümela Manastırı, Kızlar Manastın, Kuştul ve Vazelon Manastırları gibi tarihi ve kültürel yapılar atıl durumda'' dedi. 

Trabzon ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini anlatan Haluk Pekşen şunları söyledi: 

"Genç nüfus şehri terk etmektedir. Bir milyon 50 bin olan Trabzon nüfusu 760 bine düşmüştür. Trabzon'da bugün 456 bin kişi yoksulluk sınırının altında bir yaşam sürüyor. Ayrıca 73 bin emeklimizin büyük bölümü açlık sınırı altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Trabzon, bu iktidar döneminde AKP'nin en çok oy aldığı illerden biri olsa da bunun karşılığında doğru dürüst hizmet almamış, sanayi yatırımı yapılmamış, gençlere iş imkanı sağlanmamış, Trabzon halkının refah seviyesi düşmüş, dereleri, ormanları talan edilip yağmalanmıştır. Bunun nedeni de Trabzon'a yönelik yatırım yapılmaması ve sanayi projeleri üretilmemesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.