Torbalı’da Arsa Bereketi

Torbalı’da Arsa Bereketi

Devlet Demir Yolları, Sosyal Yaşam Kampüsü yapması için Torbalı belediyesine 25 bin metrekare arsayı bedelsiz verdi. İl özel idaresine ait 120 dönümlük asfalt plent tesisini belediyeye devretti. Belediye ise Milli Eğitim’e 50 dönüm ve SGK’ya bin 681 dönüm

A+A-

Torbalı’da belediye ile resmi kurumlar arasındaki uyum arsa  bağışlarını canlandırdı. Belediye birçok resmi kurumdan bedelsiz arsa alırken birçok kuruma da bedelsiz arsa verdi.

DEVLET DEMİRYOLLARI’NDAN 25 DÖNÜMLÜK ALAN

İlçe merkezinde bulunan ve Demiryolları Vagon Onarım Merkezi olarak projelendirilen 25 bin metrekarelik alan, geçtiğimiz ay Devlet Demiryolları ile yapılan bir protokol neticesinde Torbalı Belediyesi’ne tahsis edildi. Torbalı’nın kalbinde yer alan bu arsa, Belediye tarafından sosyal projeler için değerlendirilecek.

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN BELEDİYEYE 120 DÖNÜM

Kemalpaşa Yolu üzerindeki İl Özel İdaresi’ne ait 120 dönümlük asfalt plent tesisi Torbalı Belediyesi’ne devredildi. İl Özel İdaresi’nin kapanmasıyla birlikte Torbalı Belediyesi’ne geçen bu alanda asfalt üretimi yapılıyor.

MİLLİ EĞİTİM VE SGK’YA ARSA BAĞIŞLANDI

 Torbalı Belediyesi ilçede yaşanan okul ve derslik sıkıntısına çözüm için Milli Eğitim Bakanlığı’na 50 dönümlük arsa bağışladı. Bağışlanan bu arsalar üzerinde yeni okul binaları ve derslikler yükseliyor. Torbalı Belediyesi, yeni inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde hizmete başlayan SGK binası için de kuruma Ertuğrul Mahallesi’ndeki 1681 metrekarelik araziyi bağışladı.

YENİ MESİRE ALANLARI

Torbalı Belediyesi'nin girişimleri sonrasında İzmir’in en büyük mesire alanlarından biri olan İzmir - Aydın Karayolu'nun 22'inci kilometresinde Yeşilköy Mahallesi'ndeki Efeoğlu Piknik Alanı belediye bünyesine dahil edildi. 240 dönümlük tesis, 2018 yılına kadar Torbalı Belediyesi tarafından işletilecek. Torbalı Belediyesi’nin kamulaştırma yaptığı yerlerden birisi de Ayrancılar’da bulunan Suyun Başı Mesire alanı.16 Şubat 2016 tarihinde yapılan kamulaştırmayla 8.700 metrekarelik alan Belediye Hizmet Alanı olarak tescillendi. 

Kamu kurumlarından sağlanan alanların yanı sıra mülkiyeti çoğunlukla özel şahıslara ait 12 bin metrekarelik arsa istimlak ederek 3 milyon TL ödeme yapıldı. Kamu kurumlarından sağlanan alanların yanı sıra mülkiyeti çoğunlukla özel şahıslara ait 12 bin metrekarelik arsa istimlak ederek 3 milyon TL ödeme yapıldı

İLÇE MERKEZİNDE BÜYÜK KAZANIM

Son olarak Murat Bey Mahallesi’ndeki 21 bin 310 metrekarelik çok değerli alan, TOKİ tarafından arsa karşılığı Torbalı Belediyesi’ne tahsis edildi. 2014 yılında Hazine’den TOKİ’ye devredilen Murat Bey Mahallesi’ndeki 21,310 metrekarelik yer, Belediye Hizmet Alanı olarak Torbalı Belediyesi’ne tahsis edildi. 21,310 metrekarelik devasa alan Sağlık Meslek Lisesi’ni ve Eski SSK arazisini kapsıyor. Torbalı Belediyesi bu çok değerli alana önemli sosyal projeler yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.