TOKİ'nin Bornova Arsası İhalesine Tek Teklif Ekrem Demirtaş'tan

TOKİ'nin Bornova Arsası İhalesine Tek Teklif Ekrem Demirtaş'tan

TOKİ'nin Bornova Doğanlar'da 78 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsaya Ekrem Demirtaş teklif verdi.

A+A-

TOKİ İzmir'in Aliağa, Çeşme ve Bornova ilçelerinde konumlu 20 adet arsayı TURYAP'ın düzenlediği müzayede ile açık artırmayla satışa çıkardı. 

TOKİ’nin Bornova Doğanlarda bulunan konut+ ticaret+ benzin istasyonu imarlı 135 dönümlük arsasına tek teklif Ekrem Demirtaş İnşaaat'tan geldi. Ekrem Demirtaş ihalenin muhammen bedeli olan 78 milyon TL teklifle arsaya talip oldu. TOKİ'nin ihale komisyonu önümüzdeki günlerde ihale sonucunu açıklayacak. Arsanın ödeme planı yüzde 25 peşinat ve 36 ay vade olarak belirlendi.

Doğanlar Hacılarkırı’nda bulunan 135 dönümlük arazi askeri bölgeden çıkarılarak Maliye hazinesi tarafından bedelsiz olarak TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ bu arazinin imarını toplu işyeri+ticaret+ibadet+belediye hizmet+akaryakıt-lpg ve servis istasyonu+park+askeri+yol ve otopark alanı olarak değiştirdi. TOKİ arsasının planları Çevre Şehircilik bakanlığı tarafından yürürlüğe girdi.

17 MİLYON TL İNDİRİM

Doğanlar arsasını 2 yıldır elinden çıkaramayan TOKİ yılbaşında 95 milyon TL'ye çıkardığı arsayı 8 haziranda 78 milyon TL bedelle yeniden ihaleye çıkardı. Bu ihaleden de sonuç alamayan TOKİ, dün gerçekleşen müzayedede ilk kez talipli buldu.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.