TOKİ Sincan Saraycık 2. Etap'ta Kentsel Dönüşüme Hız Verdi!

TOKİ Sincan Saraycık 2. Etap'ta Kentsel Dönüşüme Hız Verdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara’nın Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi’nde Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

A+A-

TOKİ ile Sincan Belediyesi işbirliği ile 10.10.2014 tarihinde yapılan protokol ile yaklaşık 500 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi planlanmıştı. 

Saraycık Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk iki etabının ihalesi 20 ve 28 Eylül tarihlerinde  TOKİ  tarafından gerçekleştirildi. İhale sürecinin sonlanması ile yer teslimi yapılan yüklenici firmalar da harekete geçti. İlk iki etabı kapsayan bin 945 konut, 5 ticaret merkezi, 2 cami ve 32 derslikten oluşan ilköğretim okulu için şantiye kurulumu yapıldı. 

Sincan Saraycık Mahallesi'nde hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşma sağlandı. Anlaşmalar sonucu 3 ana bölgede üretilecek çeşitli büyüklüklerde toplam 5.937 konuttan 3.209’u hak sahiplerine kura ile verilecek. Ayrıca bölgede 80 iş yeri, 2 tane 32 derslikli okul, 9 cami inşa edilecek. 

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 2. Bölge 2. Etap 891 Adet Konut , 1 Adet T6-A , 1 Adet T6-B , 1 Adet T7 Ticaret Merkezi , 1 Adet Mescit , 1Adet Otopark İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Nisan'da saat 14:00'da gerçekleşecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.