TOKİ Şanlıurfa Maşuk Konutları'na 2 bin 218 Kişi Başvurdu!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk Konutları'na 2 bin 218 Kişi Başvurdu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şanlıurfa Maşuk'ta inşa edilen bin 364 konut için 2 bin 218 kişinin ön başvuruda bulundu. Konutların hak sahipleri 4 Mayıs'ta çekilecek kurayla belirlenecek.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) satışa çıkarılan 1364 Şanlıurfa Maşuk konutu için toplam 2 bin 218 kişinin ön başvuruda bulunduğunu açıkladı. 

Başvuru sayısı yetkililerin tahmin ettiği rakamın altında kaldı, bunda belirlenen fiyatların yüksek görülmesi etkili oldu. 

27 Mart-14 Nisan tarihleri arasında talepleri toplayan Şanlıurfa Ziraat Bankası'na 3+1 konutlar için 77'si Engelli, 8'i şehit ailesi olmak üzere 1729 kişi, 4+1 konutlar için ise 19'u engelli, 5'i şehit ailesi olmak üzere 598 kişi ön başvuru işlemi yaptırdı. 

1364 konutun hak sahipleri 4 Mayıs'ta toplam 2 bin 218 kişi arasından çekilecek kurayla belirlenecek. 

Bu arada 3+1 konutlarında 28 kişinin başvurusu gerekli şartlara sahip olmadıkları gerekçesiyle iptal edildi. 

"Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin" (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, En az %40 Engelli Vatandaşların başvuruları, Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edildi. 

Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek. 

Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda "Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası" 04 MAYIS 2017 tarihinde çekilecek. Kura çekim işlemleri 3. maddede belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde "Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası" çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacak. 

Kura çekildiği takdirde 1. kategoride çekilen kura sadece konut belirlemeye yönelik olacak. 

En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları TOKİ'nin resmi internet sitesi tarafından yayınlandı. 

Konut satın almak için başvuruda bulunanların T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranacak. (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek 

Kura sırasında 3+1 konutlar için 200 ve 4+1 konutlar için 200 adet yedek alıcı belirlenecek, asil konut alıcılarının sözleşme imzalamaması halinde kalan konutlar İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklar. 

Borç bakiyesi, %10 peşin 96 ay, %15 peşin 108 ay ve %25 peşin 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecek.. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacak.

Kura sonucunda asil ya da yedek hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini 08 MAYIS 2017 tarihinden itibaren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şubelerinden geri alabilecek. Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabilecekler.. 

Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip olacak..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.