TOKİ Isparta Keçiborlu'ya 900 Konut Yapacak!

TOKİ Isparta Keçiborlu'ya 900 Konut Yapacak!

Keçiborlu'nun AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, ilçelerdeki en büyük kentsel dönüşümü gerçekleştirmek adına TOKİ ile 900 konutluk bir protokol imzalayacak.

A+A-

Göreve geldiği andan itibaren Keçiborlu'yu şaha kaldıran Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, yeni atılımlar peşinde. Kanal32'de yayınlanan Basın Kulübü Programına konuk olan Parlak, ilçenin kalkınması için atacakları adımlar hakkında bilgi verdi. Havalimanı yanına taşınacak olan Kara Havacılık Okulu'nu önemsediklerini ifade eden Parlak, bu konuda 900 konutu TOKİ ile kentsel dönüşüm kapsamında yenileyeceklerini duyurdu. Başkan Parlak, ilçe halkına da seslenerek, "Artık harekete geçin ve ilçeye yatırım yapın" çağrısında bulundu. 

BAKA SİVİL HAVACILIĞA 4 MİLYON LİRA YATIRIM YAPACAK 

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın(BAKA) SDÜ işbirliğinde havalimanı bölgesine 4 milyonluk hangar yatırımı yapacağını dile getiren Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, "Bu projede bizim havalimanı yanında 10-15 bin metrekare yer almamız gerekiyor. Belediye olarak istimlak ediyoruz ve üniversitemizin emrine sunuyoruz. BAKA sivil havacılığa 4 milyon lira yatırım yapacak. Biz sadece yerini sağlamış olacak. Bu yatırım başka ile mi gitsin, İsparta'ya gelsin diye belediye olarak fedakarlık yapıyoruz. BAKA'nın projesinde hangar yapılacak. Sayın rektörümüz, sayın valimiz ve sayın vekillerimiz sayesinde sivil havacılık Keçiborlu'ya geldi. Keçiborlu'da bu anlamda bir marka şehir olmayı hedefliyoruz. 

ŞARTLARI İYİ BİR OKUL OLUŞTURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ 

Rektörümüzle geçen hafta konuştuk. Bu okulu çok önemsiyoruz ve altyapısını güçlü kurmak istiyoruz. Buradan çıkan öğrencilerimiz sertifika aldığı zaman dünyanın her yerinde geçiyor. Keçiborlu'da sivil havacılığı merkez üssü haline getireceğiz. Bunun da İsparta'ya büyük hizmet olduğunu düşünüyorum. Rektör hocayla da görüştük, bu bölümleri açmak değil altyapısını kurmak ve öğrenciyi iyi yetiştirmek çok önemli. İlk açıyorsun bölümü 3 bin öğrenci geliyor sonra bakmışsın 300'e düşmüş. Şartları olmadığı için sayı düşünüyor. O yüzden şartları iyi bir okul oluşturmayı düşünüyoruz" dedi. 

KARA HAVACILIK KONUSUNU ÇOK ÖNEMSİYORUZ 

Öte yandan Kara Havacılık Okulu'nu önemsediklerini dile getiren Parlak, okulun taşınmasıyla birlikte en büyük sorunun konutta yaşanacağını belirtti. Parlak, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Kara Havacılık'ın büyük bir konut sıkıntısı olacak. Yaklaşık 7-8 bin kişiden bahseden var, 3 bin kişiden bahseden var. Tam sayıyı gelmeden bilemeyiz. 158 TOKİ'miz şuanda bitti, Çarşamba günü protokole gidiyoruz ve 900 tana daha TOKİ protokolü imzalıyoruz. Belediyemizin birkaç arsası vardı onları satışa çıkardık. Bir müteahhidimiz 40 dairelik bir yer yapacak. Biz Kara Havacılık'ta ciddi düşünüyoruz. Kara Havacılık konusunu çok önemsiyoruz, Kara Havacılık ile Keçiborlu'nun bir yere gideceğini düşünüyoruz. Bu konuda Keçiborlu üstüne düşen her görevi yapacaktır ve yapıyoruz. Bunu kentsel dönüşüm kanalıyla yapıyoruz. Mimariyi tamamen TOKİ'ye biz yapıyoruz. Ispartalı mimar arkadaşımız çalışıyoruz. Tamamen Keçiborlu mimarisinde çamlık alana yapıyoruz. O alan eski kükürt lokalinin ve evlerinin olduğu yerlerdi. Onu 3 etapta yaptık. Birinci ayağı bir kısmı kentsel dönüşüm rezerv alanı. Biz orayı TOKİ'ye satmadık ve bina karşılığında anlaşıyoruz. Bunları da kentsel dönüşümde kullanacağız. Daha sonra rezervle ilgili aşağı mahallede kentsel dönüşüm yapacağız. 

HEDEFİMİZ 10 YIL İÇİNDE ESKİ BİNA BIRAKMAMAK 

İnşallah hedefimiz 10 yıl içinde Keçiborlu'da eski bina bırakmamak. Biz TOKİ'den arsa değerinde ev hakkı alacağız. Orta mahalleyi dönüştüreceğiz, sonra aşağı mahalleyi dönüştürdüğümüzde Keçiborlu'da kentsel dönüşümü bitiririz. Vatandaşa eziyet etmeyeceğiz. 900 eski yapıyı ilçemizde yenileyeceğiz. Keçiborlu'da şuanda 4 bin konut var. Daha önce yapılan toplam 400 TOKİ'miz var. 900 daha yapılınca sayı bin 300'e çıkacak. 

ISPARTA OLARAK KARA HAVACILIK'A HAZIR MIYIZ? 

Biz Keçiborlu olarak Kara Havacılık'a hazır olmaya çalışıyoruz. Ama İsparta olarak hazır mıyız? Çok fazla okulun ne getirebileceğini çok tahmin edebildiğimizi düşünmüyorum. Yaptıran ve yapandan Allah razı olsun. 

Kara Havacılık Okulu İsparta için çok büyük nimet. Açıldıktan sonra çok güzel yatırımlar olacağını düşünüyorum." 

KEÇİBORLU'YA YATIRIM ZAMANI 

Diğer taraftan ilçe halkına seslenen Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, şunları söyledi: "Keçiborlu'da gençlere yönelik kafe açmamız lazım. Şehir bir şeyler elde etmek istiyorsa şehrin insanı bir şeyler vermeli. Keçiborlu halkı artık silkinmeli, ilçeye ev yapmalı, yatırım yapmalı, kafe yapmalı. 

Keçiborlu Belediyesi ile ilgili yapabileceğimiz bir şey varsa onların arkasındayız. Kafeye destek veririz. Öğrencinin ve gençlerin Keçiborlu'dan başka bir yere gitmesini istemiyoruz. Paraları bankalardan çıkarın ve ilçeye yatırım yapın. Keçiborlu'ya yatırım zamanı. Keçiborlu'ya elbirliği ile bir şey yapmalıyız. Üniversiteli öğrencilerle ilgili eksiklikler var. Çocuklar ilçeye geliyor kafe yok. Dükkanlarımızı yenilemeliyiz. Konaklamada sıkıntımız yok ama sosyal tesislerde sıkıntımız var. Vatandaşımız da elini taşın altına koymalı ve acilen yatırım yapmalı. İlçe halkı artık bunun ucundan tutmalı. 

10 BİN M2 ALANDA DİNLENME TESİSİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ 

Sayın valimiz de destek veriyor; güzel bir yöresel pazar yapmayı düşünüyoruz. Mahrukatçılar Sitesi'nin olduğu yaklaşık 10 bin metrekare alana çok güzel bir dinlenme tesisi yapmayı düşünüyoruz. Burada yöresel ürünler satılacak. Sayın valimiz bununla ilgili gereken görüşmeleri yaptı. Biz de belediye olarak gereken kolaylığı sağlayacağız. Ya Belediye ortaklı olacak ya da yap işlet devret usulüyle bir şey yapmayı düşünüyoruz. Yol kenarlarını ticarete açmamız lazım. İsparta'ya geliş yerlerde, sanayi sitesine giden yerlerde karayolları miza söyledik, oralara sıcak kaplama asfaltla 2 tane servis yolu yağacağız. Orada ticari aksı geliştirmemiz lazım. Çünkü Keçiborlu'dan yıl ortalamasında 40 bin araç geçiyor. 

YOLDAN ORTALAMA 40 BİN ARAÇ GEÇİYOR 

İsparta tanıtımda Keçiborlu aksını iyi değerlendirmesi lazım. İsparta'nın büyük bir reklam aracı var o da yol. Keçiborlu'dan ortalama 40 bin araç, 120 bin geçiyor. Oraya ne assan ne yapsan bedava tanıtım. İsparta bir gün bu aksı kullanmaya başlarsa ilimiz Türkiye'de daha çok tanınan bir şehir olur. Bunu Eğirdir, Konya yolunda da yapmalıyız. Yollar insanlar geçiş güzergahı olduğu için reklamın yapılacağı en güzel yerler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.