Tekbir Resort Alanya Otel İcradan Satılıyor!

Tekbir Resort Alanya Otel İcradan Satılıyor!

T.C. Alanya 1. İcra Dairesi Antalya İli, Alanya İlçesi'nde yer alan Tekbir Resort Alanya Otel'i satışa çıkarıyor. Otelin bedeli ise 11 milyon 500 bin TL.

A+A-

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO’LU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Antalya İli, Alanya İlçesi, Türkler Köyü, Kargı Çiftliği Mevkii,

129 Ada, 14 Parsel De kayıtlı Mutfağı Ve Resepsiyonu olan Beş Bloklu Kargir Apart Otel niteliğindeki Gayrimenkul. Parsel Kuzeyden Güneye doğru alçalan tahminen %5-10 Meyilli olup teraslanmış ve teraslar üzerine kademeli olarak Yüzme havuzu, Ortak kullanım alanları (Mutfak- Restaurant-Bar-Lobi-Dükkanlar-Depolar vb.) yapılmış olduğu, D400 Antalya-Mersin yolu Kuzey kenarında 2’şer katlı Dükkan-Otel girişi-Lobi, Üst katında Mutfak-Soğuk hava depoları ve Yatak odaları-Bar bulunup Buradan Merpen ile Havuz kenarına ulaşılmaktadır. Parsel ortasında Büyükçe Yüzme havuzu bulunup Yüzme havuzu ile parsel kenarları arasında Kuzey-Güney doğrultusunda toplam 5 adet (ters V şeklinde sıralı) 3’er katlı Otel blokları bulunmaktadır. Parselin Doğu ve Batı kenarlarına paralel Yatak bloklarının Kuzey bölümünde 1 adet 4 katlı İşçi Lojmanı bulunup Boş durumda olduğu, Lojmanzemin katında bir kısım sundurma yapılarak altının Depo olarak düzenlenmiş olduğu, Bu Yapının Kuzeyinde 1 adet Trafo binası bulunduğu, Trafo binasının Güney-Doğu bölümünde 1 adet Jeneratör bulunmaktadır. Blok Güney yanında D400 Antalya- Mersin karayolu altından denize ulaşımı sağlayan “Alt Geçit” bulunup Tabanı seramik kaplama, Merpeni mermer kaplamadır. Güney Blok ile D400 Antalya-Mersin yolu kuzey kenarındaki servis yolu arası Düz konumda olup üzeri çiçeklendirme yapılmıştır. Parselin çevresi Çevre Güvenlik duvarıile çevrilidir. Parsel iç düzenlemesi yapılmış, Parsel ortasındaki Yüzme havuzunun çevresi Güneşleme terası olarak düzenlenmiştir. Havuz Doğu kenarında Su kaydırağı kuruludur. Parsel Türkler mahallesi D400 Antalya-Mersin karayolu Kuzey kenarında yer alıp yol güneyikumluk ve ilerisi deniz olup parsel Doğrudan Deniz manzaralıdır. Otel blokları Kuzey- Güney Doğrultuda planlanmış olup her oda Balkonundan Kısmi Deniz manzarası bulunmaktadır. Söz konusu otel tesisinin Batı yanında “Vikingen Otel”, Kuzeyinde Aynı tesis “Tekbir Otel” isimli otel, Doğusunda yaklaşık 150 Mt. Mesafede “Olup Güneş Otel” isimli turistik tesisler bulunup yöre zaman içinde Turizm yoğunluğu artan konumdadır.

A)- Müştemilat bloğu;

Parselin Güney cephesinde D400 karayoluna cepheli ve paralel yapı 2 katlıdır, betonarme taşıyıcı sistemli, Beton teras çatılı, Dışı akrilik boyalıdır. Blok giriş katı orta bölümünde Giriş takı bulunup üzerinde “TEKBİR ALANYA RESORT” yazılıdır. Girişte Lobi bulunup Batı Bölümü Resepsiyon ve Bar, Doğu bölümü ise dinlenme oturma bölümü olarak düzenlenmiştir. Lobi- Bar bölümü Doğu yanında Market, batı yanında Deri giyim eşyası dükkanı bulunmaktadır. Tüm katın Güney cephesi camekandır. Tabanı seramik kaplama, Duvarı Plastik boyalı ve tavanı alçıpan asma tavanlı ve alçı kartonpiyerlidir. Bölümün üst katı orta bölümü dinlenme alanı ve 2 adet bloklara çıkış merpeni bulunup, Doğu bölümü ve batı bölümünde 18’er M2 kapalı kullanım alanlı (Doğu =4+ Batı=4) = 8 adet Yatak odaları (Balkon+Banyo+Oda holü) bulunup Bunun Kuzey yanında Restaurant (290 M2), Mutfak (120 M2) ve Soğuk hava depoları (30 M2) bulunup tabanı seramik, Duvarı Plastik badana, tavanı alçıpan asma tavan olup ışıklandırma düzeneği mevcuttur. Blok Doğu yarısında bulunan 4 adet yatak odası ve eklentiler üzerindeki teras “açık Bar” olarak düzenlenmiş olup Doğrudan deniz manzaralıdır. Mutfağın Pis ve temiz su tesisatları, Su giderleri, Havalandırma vb. hususlar Mutfak işlevine uygun olarak düzenlenmiştir. Güney Blok Toplam 1000 M2 civarında taban alanlıdır. Bu Blok açık ve kapalı alanları Dükkanlar-Mutfak-Lokanta-Merpen-Lobi-Bar ve 8 adet yatak odasından oluşup toplam 2000 M2 civarında alanlıdır.

B)-Batısıra Güney Blok;

Blok Batı sıra Güneyden 1. Blok konumunda olup 3 katlı, Üzeri kiremit çatı, Dışı akrilik boyalı-Bir kısım cephede yalı baskısı mevcut, Dış doğraması Pvc-ısıcamlı, iç kapılar Panel kapı, Taban seramik kaplama, İç duvarlar Plastik badana-Alçı kartonpiyerli, Her bir odanın müstakil olarak Balkonu bulunup Balkon tabanı seramik kaplama, parafetı Alüminyum doğramalı Temperli camlıdır. Odalar içindeher bir odanın ayrı-müstakil Banyosu bulunup, Banyo kapısı Panel kapı, Tavana kadar duvarları seramik kaplama, Klozeti Gömme rezervuarlı ve Klozet arkası kahverengi seramik kaplama, Banyo köşesinde Cam bölmeli duş bulunup ayrıca banyo içinde Hilton lavabo bulunmak tadır. Her bir oda (banyo dahil) ortalama 18 M2 civarında kapalı alanlıdır. Blok 108 M2 civarında taban alanlı ve 3 katlı olup toplam 324 M2 civarında kapalı alanlıdır. Bloğakuzey kenarındaki merpenden çıkılarak Batı cephedeki yarı açık koridordan geçilerek odalara ulaşılmak tadır. Qdalac_kaıpjlan Ahşap tablalı kapıdır. Binada asansör yoktur. Bloğun her bir katında 6’şar adet oda bulunup Blok Toplamı 3 kat x 6 oda= 18 adet yatak odasından oluşmaktadır. Blokta odaların Balkonları doğu cepheye yani iç bahçe-Yüzme havuzuna cepheli olup Zemin kat harici 1 ve 2. katlar balkonlarından güney yöndekısmi deniz manzarası bulunmaktadır.

C)-Batısıra Orta Blok;

Blok Batı sıra Güneyden 2. Blok konumunda olup 3 katlı, Üzeri kiremit çatı, Dışı akrilik boyalı-Bir kısım cephede yalı baskısı mevcut, Dış doğraması Pvc-ısıcamlı, iç kapılar Panel kapı, Taban seramik kaplama, İç duvarlar Plastik badana-Alçı kartonpiyerli, Her bir odanın müstakil olarak Balkonu bulunup Balkon tabanı seramik kaplama, parafeti Alüminyum doğramalı Temperli camlıdır. Odalar içândehe'- bir odanın ayrı-müstakil Banyosu bulunup. Banyo kapısı Panel kapı, Tavana kadar duvarları seramik kaplama, Klozeti Gömme rezervuarlı ve Klozet arkası kahverengi seramik kaplama, Banyo köşesinde Cam bölmeli duş bulunup ayrıca banyo içinde Hilton lavabo bulunmak tadır. Her bir oda (banyo dahil) ortalama 18 M2 civarında kapalı alanlıdır. Blok 142 M2 civarında taban alanlı ve 3 katlı olup toplam 426 M2 civarında kapalı alanlıdır. Bloğa kuzey- Güney kenarındaki merpenden çıkılarak Batı cephedeki yarı açık koridordan geçilerek odalara ulaşılmak tadır. Odalar kapıları Ahşap tablalı kapıdır. Binada asansör yoktur. Bloğun her bir katında 6’şar adet oda bulunup Blok Toplamı 3 katx8 oda= 24 adet yatak odasından oluşmaktadır. Blokta odaların Balkonları doğu cepheye yani iç bahçe-Yüzme havuzuna cepheli olup Zemin kat harici 1 ve 2. katlar balkonlarından güney yönde kısmi deniz manzarası bulunmaktadır.

D)-Batısıra Kuzey Blok;

Blok Batı sıra Güneyden 3. Blok (Son) konumunda olup 3 katlı, Üzeri kiremit çatı. Dışı akrilik boyalı-Bir kısım cephede yalı baskısı mevcut, Dış doğraması Pvc-ısıcamlı, iç kapılar Panel kapı, Taban seramik kaplama, İç duvarlar Plastik badana-Alçı kartonpiyerli, Her bir odanın müstakil olarak Balkonu bulunup Balkon tabanı seramik kaplama, parapeti Alüminyum doğramalı Temperli camlıdır. Odalar içindeher bir odanın ayrı-müstakil Banyosu bulunup, Banyo kapısı Panel kapı. Tavana kadar duvarları seramik kaplama, Klozeti Gömme rezervuarlı ve Klozet arkası kahverengi seramik kaplama, Banyo köşesinde Cam bölmeli duş bulunup ayrıca banyo içinde Hilton lavabo bulunmaktadır. Her bir oda (banyo dahil) ortalama 18 M2 civarında kapalı alanlıdır. Blok 142 M2 civarında taban alanlı ve 3 katlı olup toplam 426 M2 civarında kapalı alanlıdır. Bloğa Güney kenarındaki merpenden çıkılarak Batı cephedeki yarı açık koridordan geçilerek odalara ulaşılmaktadır. Odalar kapıları Ahşap tablalı kapıdır. Binada asansör yoktur. Bloğun her bir katında 6’şar adet oda bulunup Blok Toplamı 3 kat x 8 oda= 24 adet yatak odasından oluşmaktadır. Blokta odaların Balkonları doğu cepheye yani iç bahçe-Yüzme havuzuna cepheli olup Zemin kat harici 1 ve 2. katlar balkonlarından güney yönde kısmi deniz manzarası bulunmaktadır.

E)-Doğusıra Kuzey Blok;

Blok Batı sıra Güneyden 3. Blok (Son) konumunda olup 3 katlı, Üzeri kiremit çatı, Dışı akrilik boyalı-Bir kısım cephede yalı baskısı mevcut, Dış doğraması Pvc-ısıcamlı, iç kapılar Panel kapı, Taban seramik kaplama, İç duvarlar Plastik badana-Alçı kartonpiyerli, Her bir odanın müstakil olarak Balkonu bulunup Balkon tabanı seramik kaplama, parafetı Alüminyum doğramalı Temperli camlıdır. Odalar içindeher bir odanın ayrı-müstakil Banyosu bulunup, Banyo kapısı Panel kapı, Tavana kadar duvarları seramik kaplama, Klozeti Gömme rezervuarlı ve Klozet arkası kahverengi seramik kaplama, Banyo köşesinde Cam bölmeli duş bulunup ayrıca banyo içinde Hilton lavabo bulunmaktadır. Her bir oda (banyo dahil) ortalama 18 M2 civarında kapalı alanlıdır. Blok 144 M2 civarında taban alanlı ve 3 katlı olup toplam 432 M2 civarında kapalı alanlıdır. Bloğa Güney kenarındaki merpenden çıkılarak Doğu cephedeki yarı açık koridordan geçilerek odalara ulaşılmaktadır. Odalar kapıları Ahşap tablalı kapıdır. Binada asansör yoktur. Bloğun her bir katında 6’şar adet oda bulunup Blok Toplamı 3 katx8 oda= 24 adet yatak odasından oluşmaktadır. Blokta odaların Balkonları Batı cepheye yani iç bahçe-Yüzme havuzuna cepheli olup Zemin kat harici 1 ve 2. katlar balkonlarından güney yönde kısmi deniz manzarası bulunmaktadır.

F)-Doğusıra Orta Blok;

Blok Doğu sıra Güneyden 2. Blok konumunda olup 3 katlı, Üzeri kiremit çatı,Dışı akrilik boyalı -Bir kısım cephede yalı baskısı mevcut, Dış doğraması Pvc-ısıcamlı, iç kapılar Panel kapı, Taban seramik kaplama, İç duvarlar Plastik badana-Alçı kartonpiyerli, Her bir odanın müstakil olarakBalkonu bulunup Balkon tabanı seramik kaplama, parapeti Alüminyum doğramalı Temperli camlıdır. Odalar içindeher bir odanın ayrı-müstakil Banyosu bulunup, Banyo kapısı Panel kapı, Tavana kadar duvarları seramik kaplama, Klozeti Gömme rezervuarlı ve Klozet arkası kahverengi seramik kaplama, Banyo köşesinde Cam bölmeli duş bulunup ayrıca banyo içinde Hilton lavabo bulunmaktadır. Her bir oda (banyo dahil) ortalama 18 M2 civarında kapalı alanlıdır. Blok 145 M2 civarında taban alanlı ve 3 katlı olup toplam 435 M2 civarındakapalı alanlıdır. Bloğa Kuzey kenarındaki merpenden çıkılarak Doğu cephedeki yarı açık koridordan geçilerek odalara ulaşılmaktadır. Odalar kapıları Ahşap tablalı kapıdır. Binada asansör yoktur. Bloğun her bir katında 6’şar adet oda bulunup Blok Toplamı 3 kat x 8 oda= 24 adet yatak odasından oluşmaktadır. Blokta odaların Balkonları Batı cepheye yani iç bahçe-Yüzme havuzuna cepheli olup Zemin kat harici 1 ve 2. katlar balkonlarından güney yönde kısmi deniz manzarası bulunmaktadır.

G)-Doğusıra Güney Blok;

Blok Doğu sıra Güneyden 1. Blok konumunda olup 3 katlı, Üzeri kiremit çatı (Güney yarısıbeton teras çatı), Dışı akrilik boyalı, Dış doğraması Pvc-ısıcamlı, iç kapılar Panel kapı, Taban seramik kaplama, İç duvarlar Plastik badana-Alçı kartonpiyerli, Her bir odanın müstakil olarak Balkonu bulunup Balkon tabanı seramik kaplama, parafeti Betopan sütunlu korkulukludur. Odalar içinde her bir odanın ayrı-müstakil Banyosu bulunup, Banyo kapısı Ahşap kapı, Tavana kadar duvarları seramik kaplama, Klozeti Gömme rezervuarlı, Banyo köşesinde duş bulunup ayrıca banyo içinde Hilton lavabo bulunmaktadır. Her bir oda (banyo dahil) ortalama 18 M2 civarında kapalı alanlıdır. Blok 183 M2 civarında taban alanlı ve 3 katlı olup toplam 549 M2 civarında kapalı alanlıdır. Bloğa Kuzey kenarındaki merpenden çıkılarak Blok ortasındaki koridordan geçilerek odalara ulasümaktack. Odalar kapıları Ahşap tablalı kapıdır. Binada asansör yoktur.

Bloğun her bir katında 8’er adet oda bulunup Blok Toplamı 3 katx 8 oda= 24 adet yatak odasından oluşmaktadır. Blokta odaların Balkonları Batı cepheye yani iç bahçe-Yüzme havuzuna cepheli olup Zemin kat harici 1 ve 2. katlar balkonlarından güney yönde kısmi deniz manzarası bulunmaktadır. Bu bloğun Zemin katı teknik büro-idari büro ve Depo olarak düzenlenmiştir. Üst katları İşçi lojmanı olarak kullanılmaktadır. Bu Bloğun Güney cephesi doğrudan Deniz manzaralıdır.

H)-Parsel kuzey bölümünde 4 katlı İşçi lojmanı;

Bu Blok 25 M2 civarında taban alanlı ve toplam 100 M2 civarında kapalı alanlıdır. Dışı akrilik boyalı, Üzeri Beton teras çatılı, Asansörsüz, Merpeni Zemin katta açık. Diğer katlarda kapalı merpen ve dardır. Mozayık kaplamadır. Her bir katın giriş kapısı Plastik doğrama, Ahşap-Tek camdır. Tabanı seramik kaplama, iç duvarları Plastik badana, İç kapılar Ahşap tablalı kapıdır. Bloğun Güney ve Batı cephesinde Zemin katta sundurma bulunup Demir taşıyıcılı, Shingle (bardolin) kaplı. Shingle altı obs kaplamalı olup Çevresi duvar ile kapalı olup Depo olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Blok Çatısından Güneyindeki Blok çatısına Demir Platform yapılarak Platform üzerinde 6’şar Güneş panelinden oluşan (Tahminen 60 Kollektörlü) Günısı Güneş Panelleri bulunmaktadır. Bloğun Doğu yanında GENPOVVER marka GDD 570 Model 518 Kw gücünde Jeneratör kuruludur.

I)-Parsel kuzey bölümündel katlı yapı;

Bu yapı 1 katlı, Beton teras çatılı olup İçinde Trafo ve müştemilatları bulunmaktadır. Blok taban alanı 35 M2 civarındadır.

Parselde Elektrik, su, Ptt, altyapı, Belediye hizmetleri, ulaşım vs. mevcut, Hakim manzara, Gürültü ve hava kirliliği yoktur. Parselin tahminen (Kuş uçuşu) 1920 Mt. Kuzey-Batısında “Fığla Köprüsü-Türkler ile Avsallar sınırı”, 1735 Mt. Güney-Doğusunda ‘Alanya Belediyesi Türkler Ofisi”, 40 Mt. Batısında “VVikingen Otel”, 400 MtKuzey-Doğusunda “Kargı Çayı”, 950 Mt. Güney-Doğusunda “Long Beach ResortOtel”, 220 Mt.Güney-Batısında “Yunus Balığı su parkı”, 130 Mt. Güney-Batısında “Deniz” bulunup Parsel deniz seviyesinden ortalama 15 Mt. yüksek konumdadır.

Adresi: Türkler Mah. Kargıçiftliği mevk. Tekbir Alanya Resort Otel

- Alanya-parselin; Doğusu 15 numaralı Parsel, Batısı; 3,4,5,23 numaralı Parsel, Kuzeyi; 4,5,24 numaralı Parsel, Güneyi Yol (D400 Antalya-Mersin karayolu) ile çevrilidir. Parsel Pafta ve çaplı krokisine aynen uymaktadır.

Yüzölçümü: 6.016,41 m2

İmar Durumu : Parsel; Ayrık Nizam, 2. konut yapılırsa Taban alanı %15-Toplam 3 kat, Tatilköyü yapılması halinde %15 taban alanlı 2 kat, Otel yapılması halinde %18 taban alanlı 5 kat inşaat yapımına imarlıdır. Parsel üzerinde imar durumuna göre Apart otel yapılarak yapılaşma tamamlanmıştır. Kıymeti: 11.500.000,00 TL

KDV Oranı:%18

Kaydındaki Şerhler : Alanya Kadastro Mahkemesinin 2012/95 Esas dosyasından konulmuş bulunan Davalıdır Şerhi bulunmaktadır.

1. Satış Günü: 18/07/2017 günü 10:00-10:05 arası

2. Satış Günü: 15/08/2017 günü 10:00 -10:05 arası

SahşYeri: Mezat Salonu-Alanya Adalet Sarayı Kat: B2

Satış şartları : 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap. gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşir para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) buß gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti iie ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer

zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/185 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 06/06/2017

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.