Tariş Ve Emlak Konut Alsancak'taki Arsalar İçin Protokol İmzaladı

Tariş Ve Emlak Konut Alsancak'taki Arsalar İçin Protokol İmzaladı

Tariş Birlikleri’nin Alsancak Liman arkasında yer alan arazisindeki AVM, iş merkezi ve rezidans projesi için Emlak Konut ile protokol imzalandı.

A+A-

Tariş Birlikleri’ne ait Alsancak’taki arazi 2013 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredilmişti.

Alsancak Stadı ile Mürselpaşa Bulvarı arasında kalan Tariş arazisi, TOKİ tarafından Özak GYO’ya devredilmişti.  İş merkezi, rezidans,  hastane ve AVM projesinin yapılmasıyla ilgili Özak GYO tarafından proje hazırlanmıştı. Projenin yer aldığı alanda daha önce rezidans ve yüksek nitelikli konut yapımına olanak sağlayan 1/5000'lik planın da iptal edilmiş, sonraki süreçte Konak Belediyesi’nin 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurulmuştu.

Sürecin ardından iptal olan projede yeni iş birliği Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile gerçekleştirildi. Tariş arazisinde TOKİ ile Emlak Konut tarafından yapılacak yeni projenin imza töreni Swiss Otel’de gerçekleştirildi.

Protokole Tariş Zeytin Birliği Başkanı Cahit Çetin, Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Tariş Pamuk Birliği Başkan Yardımcısı Faruk Aydın; Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum yer aldı. 

TÜRK ÇİFTÇİSİNİN İZMİR’E ARMAĞANIDIR
Toplantıda konuşan Tariş Zeytin Birliği Başkanı Cahit Çetin, projenin kente önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Çetin, “Bu İzmir için çok önemli bir proje. Bugün burada Tariş ortaklarının bugüne kadar uğraştıkları, halkımızın ekonomisine kattığı ekonomiyi şimdi başka bir boyuta taşımaktadır.  Yapılacak proje bölgenin ekonomisine çok önemli katkı koyacaktır. Bu proje Türk çiftçisinin İzmir’e armağanıdır. Çok önemli iki marka bu proje için bir araya gelmiştir. Bugün Türkiye ekonomisi için önemli bir karar alınmıştır” diye konuştu.

BİRLİKLERİMİZİN HAKKINI SAVUNACAĞIZ
Projenin mimarı Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ise, ” İzmir bizim açımızdan önemli. Gayrimenkul fiyatlarına baktığınızda İzmir’de ciddi bir talep var. İzmir yerli ve yabancı yatırımcının tercih ettiği bir yer. Tariş’in bu projesi Türkiye sadece İzmir’i değil Ege Bölgesi’ni ilgilendiren büyük bir projeye imza atacağız.  Biz burada birliklerimizin parasını nasıl daha iyi kullanırız, en yüksek geliri nasıl alırız ona bakacağız. Alsancak’ta yeni kent merkezi olarak planlanan alanda projeyi gerçekleştireceğiz. Mavişehir’deki projelerimizde ne yaptıysak o çerçevede bir yapı yapacağız. Biz sizin haklarınızı her yerde savunacağız” şeklinde konuştu.

ENGELLEMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ
Daha önceki projelerde imar planlarına yapılan itiraz durumu ile karşılaşılmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Kurum, ”Biz projemizi bölgedeki imar planına uygun bir yapılaşma yapacağız.  Biz Emlak Konut olarak şimdiye kadar hiçbir işi yarım bırakmadık.  O işin önüne kimse geçemez. Bu süreçte  Yapılması gereken neyse onu yapacağız. Buradaki toplantının ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi ile görüşme yapacağız” dedi.  

Davalar hakkında itiraz olmaması için çağrı yapan Cahit Çetin ise, “Yıllardan beri bu konu için çalışıldı. Bu projeye sadece mahkemeye gitmek için dava açılacağının mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Eksikler varsa tabii ki dikkate alınacaktır”  diye konuştu. 

YÜZDE 80 GELİR TARİŞ’E
Toplamda 140 bin metrekare alanda gerçekleşecek yeni proje turizm, ticaret ve kültür odaklı olacak şekilde tasarlanıyor. Yaklaşık 820 milyon TL’ye mal olan projeden  asgari olarak 820 milyon TL gelir edilmesi bekleniyor.  Elde edilen bedelin yüzde 20’si emlak konut  yüzde 80’i de birliklerin payı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.