Tabakhaneler Bölgesi’ndeki 22 Dönümlük Alan Satılıyor!

Tabakhaneler Bölgesi’ndeki 22 Dönümlük Alan Satılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi turizm için yatırımcıyla buluşuyor. Bölgedeki 22 dönüm alan 20 Haziran Salı günü ihaleyle satışa sunuluyor.

A+A-

Türkiye’nin en önemli termal kaynaklarına sahip olmasına rağmen tesislerin küçük ölçekli olması yüzünden termal turizmden bugüne kadar hak ettiğini alamayan Bursa’nın şifalı suları, yatırıma açılıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 13 yıldır Bursa’nın gündeminde olan Sıcaksu – Tabakhaler Bölgesi’nde yaklaşık 18.3 hektarlık alanın yüzde 75’inin mülkiyetini Büyükşehir olarak aldıklarını ve 20 Haziran’da birinci etap olan 22 dönümlük alan için ihaleye çıkılacağını belirtti. Aktaş, dönüşüme hemen başlayacaklarını vurguladı.

Altepe; “Malcılar ve Tolon fabrikalarının olduğu 22 dönümlük önemli bir alanı satışa çıkarıyoruz. Böylelikle dönüşümde ilk etap başlamış oluyor. Bursa’nın kalbinde bu döneme damgasını vuracak önemli bir proje olacak. Metro istasyonları, teleferik istasyonları ile Uludağ’a, tarihi bölgelere, kongre merkezine, metro ve teleferikle ulaşılabilecek. Burası Bursa’nın en değerli merkezi olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.