Sultangazi-Arnavutköy Metrosu İçin Düğmeye Basıldı!

Sultangazi-Arnavutköy Metrosu İçin Düğmeye Basıldı!

15.13 kilometre uzunluğundaki Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı için düğmeye basıldı. Sultangazi-Arnavutköy Metrosu'nun 2019 yılına kadar inşa edilmesi hedefleniyor...

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Müdürlüğü'nün yürüttüğü Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı projesi 2.1 milyar TL'ye mal olacak.

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı projesi planlanan Vezneciler-Sultangazi Metro Hattı'nın devamı olacak. Bu hattın son durağı olan Mescid-i Selam Metro Durağı ile başlayan Sultangazi-Arnavutköy Metrosu, dört durak sonra Taşoluk Durağu ile son bulacak.

15.13 kilometre uzunluğunda birbirine paralel geliş ve gidiş tünellerinden oluşan Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı'nın 2019 yılına kadar inşa edilmesi hedefleniyor.

Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinden geçen Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı projesi iki ayrı raylı hatta entegre şekilde planlandı.

Entegre olacak hatlardan ilki mevcut durumda Kirazlı-Başakşehir arasında işletilen M3-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Metrosu. Bu hattın güney yönünde Kirazlı-Bakırköy(İDO) aksında uzatılmasına yönelik inşaat çalışmaları devam ediyor. Böylece M3 metrosunun İstanbul'un en önemli yolculuk akslarından olan D-100 Karayolu koridoruna bağlanması hedefleniyor. Diğer taraftan Kirazlı-Başakşehir metro hattının Kayaşehir yönünde de uzatılmasına yönelik çalışmalar yapım ihalesi aşamasına geldi. M3Kirazlı-Başakşehir metrosunun Kayaşehir uzatmasından sonra ilave iki istasyon daha uzatılarak Sultangazi-Arnavutköy metrosuna entegre edilmesi planlanıyor. 

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı'nın diğer entegrasyon noktası da Halkalı-3.Havalimanı metrosu ile Arnavutköy merkezde yapacağı bağlantıdır. Böylelikle tarihi yarımadadan ve İstanbul'un en yoğun ilçelerinden olan Eyüp-GOP ilçelerinden  gelen yolcuların Arnavutköy'de yapılacak entegrasyıon istasyonu ile 3.havalimanına  ulaşması planlanıyor.

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı'nın 4 istasyonu;

-Habibler İstasyonu

-Fenertepe İstasyonu

-Arnavutköy İstasyonu

-Taşoluk İstasyonu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.