Soma Yağcılı Göleti İnşaatı Son Durum

Soma Yağcılı Göleti İnşaatı Son Durum

Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından Manisa Soma'da 8 milyon lira yatırım değeriyle hayata geçirilen Yağcılı Göleti’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 1760 dekar tarım arazisini modern sulama ile tanıştıracak göletin gövde dolgusunun 50 bin metreküplük k

A+A-

Meba şevi kil; mansap şevi kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan Soma Yağcılı Göleti’nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Nisan ayında imzaların atılmasıyla start alan proje kapsamında gövde alanına gelen rusubat temizlendi ve dolgu imalatına başlandı. 5 ay gibi kısa bir süre içinde 205 bin m3’lük gövde dolgusunun 50 bin m3’lük kısmı bitirildi.  Eylül ayı itibari ile projede yüzde 10 luk gerçekleşme oranına ulaşıldı.

Proje kapsamında gölet gövdesi, dolusavak, enerji kırıcı yapısı, derivasyon-dipsavak yapıları, enjeksiyon işleri, mekanik teçhizat işleri, yol inşaatları, rölakasyon yolu, menfezler, kil blanket, regülatör yapısı ve iletim hattı ile istinat duvarları yapılacak. İş bitiminde bozulan alanlar yeniden düzenlenecek.

8 milyon liraya mal olacak

Kuzey Ege Havzası içinde yer alan Ayıuçlu Deresi üzerine inşa edilecek göletin gövdesi kaya dolgu tipinde olacak. Temelden yüksekliği 38 metre olarak planlanan Yağcılı Göleti; brüt 1760 dekarlık araziyi sulama ile buluşturacak. Basınçlı borulu şebeke sistemi ile sulanacak tarlalarda hem verim artacak hem de yörede ürün çeşitliği sağlanacak. Bölge çiftçisinin yıllardır sabırsızlıkla beklediği proje tamamlandığında vatandaşın cebine her yıl 2.3 milyon lira ek gelir sağlayacak. Proje yaklaşık 8 milyon liraya mal olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.