Şile Marina'sı Yaza Bitecek!

Şile Marina'sı Yaza Bitecek!

Şile Limanı’nda, 90’lı yıllarda doldurularak genişletilen ve dolgu alanı olarak bilinen alanda, Şile Belediyesi dev bir projeye imza atıyor.

A+A-

120 bin metrekarelik alanda imalatı tamamlanmakta olan ve birçok farklı aktivite ile 250 teknelik marinaya ev sahipliği yapacak projenin deniz üzerine yansımasında sona gelindi. 2016 yılının ilk yansında kazık çakım işleri ile başlanan mendireklerin yapımı tamamlandı. Projenin deniz üzerindeki kısmında, marinanın ve balıkçı barınağının yanı sıra vatandaşlar için yürüyüş yolu, köprü ve oturma alanları yer alıyor.

Projenin ilk ayağı olan deniz üzerinde bulunan yapılan tamamlanmasının ardından ikinci ayağına geçildi. Projenin ikinci ayağında şenlik alanı olarak da bilinen noktada, devam eden altyapı çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte meydanlar, yürüyüş parkurları, bisiklet yollan, kafeler, restoranlar ve 450 araçlık otoparkın bulunacağı bir sosyal aktivite alanı ortaya çıkacak. Çalışmaların yaz aylarında bitirilmesi hedefleniyor. Projenin meydan kısmı 10 bin metrekare olacak ve 11 adet büfe, 2 adet kafeterya, açık ve kapalı restoran,820 metrelik yürüyüş-koşu parkuru ile bin 100 metrelik bisiklet parkuru yer alacak.

Şile Kumbaba Plajı ile Şile Limanı arasındaki 20 hektarlık dolgu alanı ise koruma ve kurul tarafından onaylanan projeye göre ana meydan ve gölgeliklerden oluşacak.

Projede ayrıca 450 araçlık otopark, 21 otobüs alanı ve 50 bisiklet alanı bulunacak. Dubalı yaya yolunun da yer alacağı projede, Kumbaba Plajı kısmında ise soyunma kabinleri, kafeterya, gözetleme kuleleri, WC, duş alanı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum