Seyrek’te Gayrimenkul Yatırımları Devam Edecek Mi?

Seyrek’te Gayrimenkul Yatırımları Devam Edecek Mi?

Milyonlarca liralık gayrimenkul yatırımlarının devam ettiği Seyrek’te Gediz Üniversitesi’nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Gediz Üniversitesi'ne ait taşınmazların kendilerine devredildiğine dair res

A+A-

Menemen ilçesine bağlı bir belde iken Bütünşehir yasası ile belde olmaktan çıkarılan ve Menemen’in bir mahallesi statüsüne getirilen Seyrek’te bulunan Gediz Üniversitesi’nin kapanmasından sonra taşınmazlarının nasıl değerlendirileceği netlik kazandı.  YÖK üniversite öğrencilerinin yerleştirildikleri yıl aldıkları puanlarla yeniden tercih yapacaklarını açıklarken İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) kendi resmi sitesinden üniversite kampüsünün kendilerine devredildiğini duyurdu.Müteahhitler kampüsün devlete geçmesini olumlu karşıladıklarını belirtetrerek burada daha büyük yatırımların önünün açıldığını ifade etti.

Seyrek’te inşaat projeleri bulunan müteahhitler durumu değerlendirdi.

DEVLET ÜNİVERSİTESİ OLURSA DAHA ÇOK KATKISI OLUR

Sertürk İnşaat Yönetim Kurulu başkanı Serdar Işıldar;

“Gediz Üniversitesi bina anlamında, modernlik anlamında Türkiye’de ilk 3 üniversiteden biri. Böyle bir yerleşkeyi kökünden kazıyıp, çuvala doldurup başka bir yere götürmenin mümkünatı yok. Bu yerleşke olduğu sürece burası üniversite olarak işlemeye devam edecektir. Başka şansı yok. Devlet Üniversitesi olmasının daha büyük avantajları var. Vakıf üniversitelerinde ekonomik açıdan daha iyi koşullarda olan öğrenciler genelde Mavişehir, Bostanlı tarafında ikamet ediyorlardı. Devlet Üniversitesi olduğunda Anadolu’dan gelecek olan öğrenciler üniversitenin yakınına yerleşmek isteyecektir. Buda Seyrek’in gelişmesine ciddi faydası olacaktır.”

KISA, ORTA VE UZUN VADELİ BEKLENTİLER

Seyrek’i kısa vade, orta vade ve uzun vade olarak ayrı ayrı değerlendiren Serdar Işıldar kısa vadede hem konut hem de düzgün konseptlerde yaşam alanları oluşturulacağını orta vadede cıvıl cıvıl bir Seyrek oluşturarak Menemen, Çiğli ve Karşıyaka gibi ilçelerden vatandaşların bu merkeze çekileceğini, uzun vadede ise Kuş cenneti gibi doğa harikası alanlara yatırım yapılarak turistler için de cazibeli bir bölge oluşturulabileceğine dikkat çekti. Işıldar, bu hedefleri yakaladıktan sonra 1+0, 1+1, 2+1 konutlar yerine 3+1 hatta 4+1 konutlar yapmaya başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

YATIRIMCININ MÜŞTERİSİ HAZIR

FRH Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Örel;

“Yeni modelleşen üniversiteler, şehre yakın, havası temiz ve büyüyebilir yerlerde yapılıyor. Şehrin içine sıkışmış küçük binalardan sakınıyorlar. Bence Türkiye’nin mimari bakımdan Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden biri. Stratejik olarak konumu çok önemli. Düne kadar İzmir’in en büyük vakıf üniversitesiydi. Yarından itibaren de İzmir’in en büyük devlet üniversitesi olacağını tahmin ediyorum. Bugüne kadar buraya yatırım yapan çok kişi oldu. Burada 96 ülkeden binin üzerinde öğrenci okuyor. 79 ilden gelen öğrenciler var. Hem dünya hem de Türkiye mozaiği. Büyüyecek olan üniversite, sayıları artacak olan kolejler yatırımcıya hazır bir müşteri potansiyeli sağlıyor. Yatırımcı buradan daire, dükkan ne alırsa alsın müşterisi hazır.”

YÖK ‘ACABA’LARI ORTADAN KALDIRSIN

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) başkanı Niyazi Gültekin;

“İzmir’in güzide semtlerinden biri olan Seyrek, vatandaşlarımızın hem şehir hem de köy hayatını bir arada yaşayabileceği bir yer. Üniversite bu bölge için biçilmiş kaftan. Buranın daha çok gelişmesi için muallakta olan üniversite sorununu çözmesi gerekiyor. YÖK’ün ‘acaba’ları ortadan kaldırıp üniversiteyi devretmesi gerekiyor. Bu şekilde meslektaşlarımız da kendi önünü görebilir.”

ÖNÜMÜZÜ GÖRMEMİZ LAZIM

Kare İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkök;

“Bizim buradaki yatırımlarımızın çoğu öğrencilere yönelik. Burada üniversite olmazsa yatırımlar durur. Katip Çelebi Üniversite’sinden yapılan açıklama bizi bir nebze olsun rahatlattı. Ancak YÖK’ten de devredildiğine ve öğrencilerin bu yerleşkeye kaydırılacağına dair bir açıklama bekliyoruz. Bu resmi açıklamadan sonra bizde önümüzü görmüş oluruz. Bu bölgeye daha çok yatırım yapma niyetindeyiz. Bu okulda okuyan öğrencilerin ve burada yatırım yapan iş adamlarının mağdur edilmeyeceğine inancımız tamdır.”

İZMİR’İN BANLİYÖSÜ

AGM Yapı Yönetim Kurulu Başkanı B. Ahmet Ertem;

“Seyrek İzmir’in banliyösü, İzmir’in yıldızı olabilecek bir yer. Modern ülkelerdeki gibi okulların biraz dışında olması gerekiyor. Mesela Seyrek bir üniversite kenti olabilir. Bunun için yeni üniversitelerin bu bölgeyi tercih etmeli. Metro, otoyol, Çandarlı limanı, organize bölge, Menemen ve İzmir’in merkezinde bir yer olduğu için gelişmesi çok kısa sürer. Çok kısa zamanda çok modern binalar yapabiliriz.  Denize yakın olması, üniversite ve kolejlerin olması da potansiyelini artırıyor. Menemen Belediye başkanımız Tahir Şahin, İzmir Büyükşehir belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu ve İzmirli başbakanımız Binali Yıldırım’ın dikkatini buraya çekmemiz gerekiyor. Buranın gelişimi sadece müteahhit arkadaşlarımızla olacak değildir” dedi.

ÇOK KALİTELİ BİNALAR YAPILIYOR

Menemen Belediyesi eski başkan yardımcısı Mehmet Arslan;

 “Burada iş yapan müteahhitlere buralı biri olarak gönülden teşekkür ediyorum. Çok kaliteli binalar yapıyorlar. Bir Amerikan şirketinin temsilciliğini yapıyorum. Onun şubesini burada açmayı düşünüyorum. Ayrıca bir halı yıkama fabrikası açmak istiyorum. Paramı doğduğum yere harcamak istiyorum. İnşaatçı arkadaşlara destek verilmesi, önlerinin açılması gerekiyor. Seyrek 5 yılda tanınmayacak hale gelecek.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum