Selçuk İZBAN Hattı'nın Deneme Seferleri 8 Eylül'de Başlayacak

Selçuk İZBAN Hattı'nın Deneme Seferleri 8 Eylül'de Başlayacak

Yapım çalışmalarının sona yaklaşılan Torbalı-Selçuk İZBAN Hattı projesinde deneme seferleri 8 eylül tarihinde başlıyor. Selçuk Belediye başkanı Zeynel Bakıcı İZBAN'ın gelmesiyle Selçuk'un aktarma üssü olacağını söyledi.

A+A-

İZBAN’ın 8 Eylül’de deneme seferlerine başlayacağını söyleyen Başkan Bakıcı; “Selçuk bugün aktarma özelliğine sahip olan bir ilçe olacaktır. Nazilli, Söke ve Denizli’den gelen trenler burada yolcularını bırakıp İZBAN’a aktarabilecekler. Selçuk böylece üs konumuna gelmiş bir ilçe olacak” dedi.

TOKİ'YE ARSA TAHSİSİ YAPILDI

 

Selçuk halkı tarafından uzun süreden beri beklenen TOKİ Projesi’nde önemli bir adım atıldı. 905 bin metrekarelik alan TOKİ’nin üzerine geçti.  Pranga Mevkii olarak bilinen yeni alanın deprem riski açısından da oldukça güvenli olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “ 905 bin metrekarelik alan şu an TOKİ’nin tapulu malı oldu. Alan üzerinde yapılan evler Çeşme modeli şeklinde olacak. Yani Selçuk’un tarihi ve kültürel yapısına uygun olacak.  TOKİ ile ilgili Sayın Başbakanımıza ve İzmir Milletvekilimiz Atilla Kaya’ ya teşekkür ediyorum” dedi. Daha önce TOKİ’ye tahsis edilmesi düşünülen 136 dönümlük alanda ise hastane yapılacak. 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.