Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde Yıkım Başladı!

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde Yıkım Başladı!

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. TOKİ’ye devredilen alanda dükkanlar yıkılıyor.

A+A-

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ’ye devredilen alanda, dükkanların yıkım işi başladı. 4 yıl önce mülk sahipleri ile yapılan anlaşma ile bu alanda bulunan dükkanlar, TOKİ’ye devredilmişti. 

Büyükşehir Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Yeni Yerleşim Şube Müdürlüğü tarafından işyerlerine gönderilen tebligatta Şanlıurfa ili merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkımının takiben imalat işlemlerinin başlatılacağı belirtilerek, 45 gün içerisinde emlak, su, elektrik, vb. müteselsil tüm borçları kapatılmış ve tahliye edilip yıkım yapılmak üzere teslime hazır hale getirilmesi gerektiği yönünde uyarı yapılmıştı. 45 günün dolmasına az bir süre kala bazı dükkanların yıkımı başlarken, bazı esnaflar da yeni dükkanlarının tamamlanmasını bekliyor.

Eski Sanayi Sitesi taşınmaya başladı mı?

Gönderilen tebligatta şu ifadelere yer verilmişti: “Şanlıurfa ili merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkımını takiben imalat işlemleri başlatılacaktır. Söz konusu alanda bulunan 960 ada 19 nolu parsel üzerinde bulunan taşınmazın TOKİ’ye devri yapılmıştır.

TOKİ’ye tapu devri yapılan taşınmaz üzerinde bulunan yapının en geç 45 gün içerisinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığımıza su, elektrik vb. müteselsil tüm borçları kapatılmış ve tahliye edilip yıkım yapılmak üzere teslime hazır hale getirilmesi gerekmekte olup aksi takdirde icra yoluyla tahliyemizin yapılacağı hususunu; tebliğen bilgilerinize rica ederim.”

Eski sanayi alanının TOKİ’ye devredilmesi bazı esnafları mağdur ederken bazılarını ise memnun etti.

Bu alanın kentsel dönüşüm kapsamına alınmasından memnun olduğunu söyleyen Esnaf Halil Tercan, bu alanın kentsel dönüşümü kapsamına alınması projesi, 2006’da başladığını ancak bu projenin şimdiye kadar geç kaldığını öne sürdü. Esnaf Tercan, “Eski Sanayi Sitesi alanının TOKİ’ye devredilmesi yeni bir proje değildir. Biz dükkanlarımızı 4 yıl öncesinden TOKİ’ye devretme konusunda anlaşma yapmıştık zaten. Biz projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Çünkü burada dükkanlarımızın yıkılması durumunda başka bir alanda yeni dükkanlar bize verilecek. Buradan daha iyi ve geniş dükkanlarımız olacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.