Şanlıurfa 300 Konutların Yıkımına Başlandı

Şanlıurfa 300 Konutların Yıkımına Başlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak belirlediği Refahiye Mahallesindeki 300 Konutların yıkımına başladı.

A+A-

Şanlıurfa'nın gelecek vizyonunu belirleyerek yeni yollar, yeni yaşam alanları oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm ve gelişim alanında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı 300 Evler Bölgesinde önceden istimlak edilen konutların yıkım çalışmaları başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı ekipleri tarafından çevre önemli alındıktan sonra iş makineleriyle boşaltılan konutlar güvenli bir şekilde yıkımı gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa'nın kentsel dönüşümü sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaşanılabilir bir kent için kentsel dönüşüm alanlarını peyderpey dönüştüreceklerini belirtti.

Şanlıurfa'da Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanları olarak belirlenen 300 Evler Bölgesinin yanı sıra diğer bölgeler Bakanlar Kurulu Kararıyla karara bağlanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.