Sancaktepe Hilal Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Sancaktepe Hilal Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

İstanbul Sancaktepe Hilal mahallesinde 73 alan kentsel dönüşüm alanı kapsamına girdi. Hilal mahallesi kentsel dönüşüm ile ilgili karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

A+A-

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Sancaktepe ilçesinin Hilal Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Sancaktepe Hilal Mahallesi'ndeki 73 alan kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi. Bölgedeki dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak.  

Sancaktepe, son zamanlarda büyük inşaat firmalarının konut projeleri inşa ettiği bir bölge haline geldi. 19 mahalleden oluşan Sancaktepe'nin kuzeyinde Çekmeköy, güneyinde Kartal ve Maltepe, doğusunda Sultanbeyli ve Pendik, batısında ise Ümraniye ve Ataşehir ilçeleri bulunuyor.  

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Hilal Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesi Hakkında Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.   

İstanbul ili, Sancaktepe ilçesi, Hilal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 12/7/2017 tarihli ve 9046 sayılı yazısı üzerine, 5393 sayısı Belediye Kanunu'nun 73'ncü maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 17/7/2047 tarihinde kararlaştırıldı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.