Özhaseki: Kendimize Has Mimari Tarzımızı Oluşturmalıyız

Özhaseki: Kendimize Has Mimari Tarzımızı Oluşturmalıyız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde kimlikli binaların inşa edilmesi gerektiğini açıkladı.

A+A-

Alibeyköy'de hayata geçen '5. Levent' projesi, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"DEPREME KARŞI SAĞLAM BİNALAR YAPILMALI"

Bugün sıranın dönüşüm projelerine geldiğini kaydeden Özhaseki, bu projelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Bu konuda yerel yönetimlere çok iş düştüğünü aktaran Bakan Özhaseki, "Bir taraftan bu coğrafyanın deprem bölgesi olduğunu unutmayalım. Elimizde kötü yapı stokumuz var. Çöküntü alanlar var. Doğru...Gecekondu alanları var. Bunlar insanlarımıza zamanında doğru hizmet edemediğimiz için iyi belediyecilik yapamadığımız için ortaya çıkmış olan yapılar. Şimdi bunları dönüştürmek lazım. Depreme karşı sağlam binaları yapmamız lazım" diye konuştu.

"KENDİMİZE HAS MİMARİ TARZIMIZI OLUŞTURMALIYIZ"

Diğer yandan kimlikli binaların ortaya konması gerektiğini de belirten Özhaseki, "Artık kibrit kutusu binalardan vazgeçmemiz lazım. Kendi kimliğimizi ortaya koyabileceğimiz bir silüetin yavaş yavaş ortaya çıkması lazım. Dışarıdan bakan insanların 'burada hangi kavim yaşıyor, hangi medeniyet yaşıyor, hangi dinin temsilcileri yaşıyor' diye sordukları zaman 'pat' diye cevabını söyleyebileceği bir yapı stoğu içerisinde oturmamız lazım. Türkiye'de yapı stokuna bakarak eğer minarelerin yukarıdan o süngüleri gözükmezse herhalde biraz müslüman devlet demekte zorlanırız. Yavaş yavaş kendimize has mimari tarzımızı oluşturup ona uygun binaları yapmamız icap ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.