Özak GYO Eyüp Göktürk'ten 67 Milyon TL'ye Arsa Aldı!

Özak GYO Eyüp Göktürk'ten 67 Milyon TL'ye Arsa Aldı!

Özak GYO portföyünde bulunan Eyüp-Göktürk'teki arazisini genişletmek amacıyla; mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda, 2B hakkı Kamer İnşaat'ta olan Eyüp Maslakaltı'da yer alan 32.8 bin metrekarelik arazinin 2B hakkını 67 milyon TL bedelle aldı.

A+A-

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Eyüp-Göktürk'teki arazisini genişletmek amacıyla; mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda, 2B hakkı Kamer İnşaat'ta olan İstanbul Eyüp Maslakaltı mevkiinde yer alan 32 bin 863,21 metrekare yüzölçümlü arazinin 2B hakkını 67 milyon TL+KDV bedel ile 10 Mart 2017 tarihinde devir alındı. 

Eyüp'teki tarla niteliğindeki araziye ilişkin tapunun İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı'ndan (Milli Emlak) Özak GYO'ya devri ise bugün gerçekleştirildi. 

Özak GYO'nun Milli Emlak'a taksitli satış bedeli olarak 57 milyon 510 bin 617,50 TL ödeme yapması gerekiyor. Bu tutarın yüzde 20'si peşin olarak ödendi, kalan tutar ise 5 yılda 6'şar aylık vadelerde 10 eşit taksitle ödenecek. 

Özak GYO'nun KAP açıklaması;

Şirketimiz portföyünde bulunan Eyüp-Göktürk'teki mevcut arazimizi genişletmek amacıyla; mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda, 2B hakkı Kamer İnşaat San.ve Tic.A.Ş.'de olan İstanbul ili Eyüp ilçesi Maslakaltı mevkiinde yer alan 32.863,21 m2 yüzölçümlü arazinin 2B hakkı 67.000.000 TL +KDV bedel ile 10/03/2017 tarihinde devir alınmış olup, söz konusu araziye ilişkin tapunun İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı'ndan (Milli Emlak) Şirketimize devri 20/03/2017 tarihinde gerçekleşmiştir.

Bu alım işlemi nedeniyle ayrıca Milli Emlak'a da taksitli satış bedeli olarak 57.510.617,50 TL ödeme yapılması gerekmekte olup; bu tutarın %20'si peşin olarak ödenmiş, kalan tutar 5 yılda 6'şar aylık vadelerde 10 eşit taksitte ödeme planına bağlanmıştır.

Hak devri gerçekleştiği tarihte; söz konusu arazinin Şirketimiz mülkiyetine alınmasının 2B mevzuatı uyarınca Milli Emlak tarafından yapılacak tapu devri ile ancak geçerlilik kazanabileceği ve ayrıca bu arada satın alma hakkının rakip şirketler/şahıslar tarafından öğrenilmesi durumunda Şirketimizin maruz kalacağı olası ticari kayıplardan/risklerden kaçınılması gerekçesiyle, içsel bilginin açıklanması, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi başlıklı 6'ncı maddesi kapsamında tapu devrinin gerçekleşeceği tarihe kadar ertelenmiş; tapu devrinin gerçekleşmesi neticesinde erteleme şartlarının ortadan kalkmış olması sebebiyle kamuya işbu açıklama yapılmıştır.

Söz konusu arazinin 2B hakkı devir tespitine ilişkin değerleme raporu ekte yer almakta olup; Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 34/1/ğ maddesi kapsamında nitelik değişikliğine ilişkin gayrimenkul değerleme raporu da ayrıca hazırlatılarak kamuya açıklanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.