Ovit Tüneli'nde İnşaatın Yüzde 90 Tamamlandı!

Ovit Tüneli'nde İnşaatın Yüzde 90 Tamamlandı!

13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan Ovit Tüneli'nde inşaat çalışmalarında sona gelindi. Tünelin bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

A+A-

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 13 Mayıs 2012 tarihinde atılan Ovit Tüneli’nde betonlama çalışmasının yüzde 90’nın tamamlandığı belirtildi.

Ovit Tüneli, bin 369 metresi çığ tüneli olmak üzere toplam 14,3 kilometre, çift tüpün bağlantı tünelleri ile birlikte toplam uzunluğu ise 28 km olacak. Tünelin girişi bin 988, çıkışı ise 2 bin 258 koddan açılırken, 605 milyon TL bedelli projenin bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Ovit Tüneli 250 kilometre olan Rize-Erzurum karayolu, 200 kilometreye düşerken, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında yılın 5,5 ayı kar ve çığ tehlikesi nedeniyle aksayan ulaşım, kesintisiz ve güvenli hale gelecek.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ovit Dağı’nın Karadeniz sahili ile Doğu Anadolu Bölgesi arasındaki en büyük engellerden biri olduğunu belirterek tünel ile bu engelin ortadan kalkacağını söyledi. "Ovit önümüzdeki kış tek tüple trafiğe açılacak" diyen Vali Erdoğan  Bektaş, "Erzurum ve Rizeli vatandaşlarımız bu yıl sonu tek tüpü kullanacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.