Osman Eken: Ekonominin Büyümesi Gayrimenkule Yarayacak

Osman Eken: Ekonominin Büyümesi Gayrimenkule Yarayacak

EKN Grup yönetim kurulu başkanı Osman Eken büyüme rakamlarını değerlendirdi. Eken ekonomik büyümenin en çok gayrimenkul sektörüne yarayacağını söyledi.

A+A-

Türk ekonomisinin tüm olumsuzluklara karşın ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesi, ikinci çeyrekte de yüzde 7 ve üzerinde büyüyeceği beklentisi, en fazla gayrimenkule yarayacak.

Başkent Ankara’da büyük ölçekli gayrimenkul yatırımlarına yön veren EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, iyi giden ekonomilerde sanayiden, turizme; hizmet sektöründen, tarıma her sektörde artan yatırımların her zaman gayrimenkulün yıldızını parlattığını kaydetti.

Osman Eken, ekonomiye güvenin yatırımcıyı ilk olarak “yarın ne olur kaygısı ile yapılan” döviz, altın, faiz gibi araçlardan uzaklaştırdığını belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye son yıllarda çok önemli eşiklerden geçti. Bu zorluklara karşın ilk çeyrekte yüzde 5’lik büyüme tüm çevreleri şaşırtırken, ikinci çeyrekte Başbakan Yıldırım’ın yüzde 7 ve üzeri büyüme beklentisi yolundaki açıklaması hepimizi daha da umutlandırdı. Ekonomideki büyüme gayrimenkulde değer artışını da beraberinde getirecek. Çünkü yatırımlar artacak, yabancı daha fazla gelecek, alım gücü artacak. Bazı lokasyonlarda kısa vadede çok ciddi artışlar da bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.