Odun Pazarı Meydan Yeri Ve Otopark Projesi'nde Çalışmalar Başladı!

Odun Pazarı Meydan Yeri Ve Otopark Projesi'nde Çalışmalar Başladı!

Yozgat Belediyesi tarafından Büyük Cami etrafında gerçekleştirilecek olan Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi çalışmaları başladı.

A+A-

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan “Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje. Bu proje Büyük Caminin Batı ve Güney çevresini kapsıyor. Şuanda orası gelişi güzel dükkan ve işyerlerinin bulunduğu mezbelelik görüntüsü olan, Yozgat’ın tarihi Büyük Camisine yakışmayan bir mekan. Bu kadar geniş bir alan olmasına rağmen kısıtlı bir kullanım alanı var. Bu proje kapsamında 250 araçlık bir yer altı otoparkı olacak. Bir kültür merkezi ve 30 civarında da Büyük Caminin tarihi dokusuna uyumlu dükkanlar olacak” dedi.

Proje sonrası Büyük Cami’nin görünür hale geleceğini dile getiren Başkan Arslan, “Bu proje tamamlanınca hem Yozgat’ın otopark ihtiyacına cevap vermiş olacak hem de Büyük Caminin etrafını tamamen açmış olacağız. Ankara Caddesinden baktığımız zaman Büyük Camiyi tarihi görüntüsüyle görmüş olacağız” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.