Müteahhitler 2017'de Konut Satışlarından Rekor Bekliyor!

Müteahhitler 2017'de Konut Satışlarından Rekor Bekliyor!

Konut satışlarının Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre düşmesi inşaat sektörüne yatırım yapan müteahhitlerin moralini bozmadı.

A+A-

 

Konut satışlarının Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre düşmesi inşaat sektörüne yatırım yapan müteahhitlerin moralini bozmadı.

 

Konutder Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2017 yılı sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza artacağı kanaatinde olduklarını söyledi.

 

Sektör endişeli değil

 

Altan Elmas Hükümetin sene başından bu yana sektörü rahatlatacak uygulamaları sırasıyla devreye aldığını belirten Elmas, "Konut sektörü olarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Sur Yapı olarak her aya bir proje demiştik. Bu yıl içerisindeki altıncı projemiz, yakın tarihte satışa çıktı. Anadolu Yakasında on dokuzuncu markalı konut projemize Muhit ile başladık. Yeni projelerimizi de arka arkaya satışa çıkacağız" dedi.

Sefa İnşaat yılı bin konutla bitirecek

Sefa İnşaat ise yılı bin konutla bitirmeyi hedefliyor. Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öztürk, inşaat sektörüne olan güvenle yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Bugüne kadar 2 bin 500 den fazla konut ürettiklerini belirten Öztürk, şöyle konuştu; “Yaz ayları hepimizin bildiği gibi inşaat sektörü için daha durgun geçiyor. Okulların kapanıp yaz tatilinin başlamasıyla birlikte vatandaşların yazlık bölgelere yönelmesi, Ramazan ayının etkisiyle birlikte konut satışlarında bir gerileme söz konusu oldu. Sektör bir iki aylık bir düşüşe göre değerlendirilmemeli genel olarak tüm yıla ait konut satış rakamlarına bakılmalı. Bağdat Caddesi’nde bugüne kadar 100 bina ve 2 bin 500 civarında konutu yeniledik. Caddede devam eden 20 projemiz bulunuyor, aynı zamanda Maltepe’de hayata geçirdiğimiz ‘Evinpark Ada & Tepe’ projemizde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Evinpark Kadıköy’de de satışlar devam ediyor. Hedefimiz yılı bin konutla tamamlamak.” Stüdyo daire yasağına da değinen Öztürk, yasağın sektörün itibarı açısından olumlu bir karar olduğunu söyledi.

Projeler ön talep topluyor

MESA, Maltepe'de inşa edeceği yeni proje Gökada için ön talep toplamaya başladı. Şirketin Maltepe'deki ilk projesinde 1+1'den 4+1'e kadar çeşitli tip ve büyüklükte, 3 blokta toplam 273 konut yer alıyor. Ön talep toplyan bir diğer şirket Yapıen İnşaat. Şirket, İstanbul Bostancı'da inşa edilecek olan Bostancı Deluxe projesi için ön satışlara başladı.Projede 3+1 daireler 850 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.