Mustafa Bozbey: Kentsel Dönüşüm Yaptığımızı Zannediyoruz!

Mustafa Bozbey: Kentsel Dönüşüm Yaptığımızı Zannediyoruz!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Biz şu anda dönüşüm bölgelerinde yapmıyoruz. Dönüşüm insanla başlar insanla biter" dedi.

A+A-

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'da 20 yıllık binaların yıkıldığına dikkat çekerek "Şimdi o yapıları yıkıyoruz ve yoğunluğu iki kat artırıyoruz. Böylece kentsel dönüşüm yaptığımızı zannediyoruz. Bu anlayışla gidilirse BursalIlar 2030'lu yıllarda başka yere taşınır" dedi. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), "Kentsel Dönüşüm Forumu" düzenledi. İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTSO İnşaat Konseyi'nin de destekleriyle düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Forumu' şehrin dinamiklerini buluşturdu. 'Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm?" temasıyla düzenlenen forumda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm ve yenileme arasındaki farka işaret etti. Bursa'nın 1960'lı yıllardan itibaren kaybedilmeye başlandığını söyleyen Mustafa Bozbey, "Günümüzde gelişmiş ülkeler, bir kent oluştururken en az 100 yıl sonrasını düşünüyor. Biz şimdi 20 yıllık binaları yıkıyoruz. Neyin kentsel yenilemesinden, neyin şehirciliğinden bahsediyoruz. Flep şehrin içini yıkıyoruz. Mesela Ataevler... Bu yapılar 23-24 yıl önce yapıldı. Şimdi yıkıyoruz ve yoğunluğu iki kat artırıyoruz. Böylece kentsel dönüşüm yaptığımızı hayal ediyoruz. Eğri oturup doğru konuşalım. Dönüşüm değil bunlar, kentsel yenileme. Yıllardır söylüyorum kentsel dönüşüm, gerçekten deprem riski yaşayan önemli bölgelerde olur. İnsanla başlar, insanla biter. Arada yapıları yenilersiniz. İnsanı dönüştüremediğiniz takdirde, binaları ne kadar yenilerseniz yenileyin insanları mutlu edemezseniz. Biz bunu şu anda dönüşüm bölgelerinde yapmıyoruz. Dönüşüm insanla başlar insanla biter" dedi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.