Muş Belediyesi'nden Sosyal Konut Geliyor!

Muş Belediyesi'nden Sosyal Konut Geliyor!

Muş Belediyesi düşük gelirli ailelerin ev sahibi olması için programına aldığı, ancak yer konusundaki sıkıntılardan dolayı başlatamadığı ‘Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçiriyor.

A+A-

Muş Belediyesi, Kepenek ve Donatım köyü sınırları içerisinde bulunan Maliye hazinesine ait yaklaşık 60 hektarlık alanda Sosyal Konut Projesi uygulayacak. Daha önce programa alınan proje yer konusunda açılan davalardan dolayı hayata geçirilememişti. Van 2'inci İdare Mahkemesinin iptal kararının ardından Muş Belediyesi harekete geçti. Projenin bir an önce uygulamaya alınması için hazırlıklarını yapan belediye,  TOKİ  marifetiyle kente yeni konutlar kazandırmayı hedefliyor. Sosyal Konut Projesi ile yeni yerleşim alanları oluşturan Muş Belediyesi bu proje sayesinde kente yeni konutlar kazandırırken düşük gelirli aileler de ev sahibi olabilecek.

Belediye Başkanı Feyat Asya, “Her platformda Muş’u iki dere arasında sıkışmaktan kurtaracağız. Muş Ovasına yapılaşmanın yapılmaması için kentin Doğu ve Batı kesimlerinin imara açılması için çalışmalarımızı sürdürdük. Kepenek ve Donatım köyü sınırları içinde ‘Sosyal Konut Projesini uygulamanın sevincini yaşıyoruz. Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız ve çeşitli engellere takılan yer sıkıntısı giderildi. Burada yapılacak teknik çalışmaların tamamlanması ile TOKİ ile yapacağımız görüşmeler neticesinde yeni yerleşim alanlarında modern konutlar inşa edeceğiz. Bu projemizle hem ilimizin konut sıkıntısını gidermeyi hem de düşük gelirli ailelerimizi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.