Mesut Güleroğlu: Eylül'de Emlak Fiyatları Artacak

Mesut Güleroğlu: Eylül'de Emlak Fiyatları Artacak

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası başkanı Mesut Güleroğlu yaz aylarında emlak sektörünün durgun geçtiğine dikkat çekerek eylül ayında öğrencilerin kente gelmesiyle beraber sektörün yeniden hareketleneceğini, buna paralel olarak emlak fiyatlarının artacağın

A+A-

Kente yeni gelen üniversite öğrencileri ve yeni atanan memurların genellikle küçük daireleri tercih ettiğini, Buca ve Seyrek bölgesinin rağbet gördüğünü de aktaran Mesut Güleroğlu, "Üniversite öğrencileri genellikle 1 + 1 ya da 2 + 1 evlere yöneliyorlar. Bu konuda Buca'da inanılmaz derecede yoğunluk var. Bir diğer dikkat edeceğimiz yoğun bölge ise Seyrek. Seyrek bölgesindeki üniversite özel bir üniversiteydi. Şimdiyse devlet üniversitesi haline geldi. Bu yıl eğitim için yeniden öğrenci alımlarına başladı. O bölgede aynı zamanda üç adet kolej var, bir kolej de yapım aşamasında. Burada öğrenci evleri öğrenci siteleri oluşmaya başladı” diye konuştu. 

SEYREK VE BUCA'DA ULUDAĞ ÖRNEĞİ

Seyrek ve Buca'da yaşanan yapılaşmanın daha önce Bursa'da yaşandığını belirten Güleroğlu "Bunun bir örneği Bursa Uludağ da bir köyde yapıldı. Daha önce köy olan yerde okuldan talep gelince herkes evlerini apart, pansiyonlara, öğrenci evlerine çevirerek kazanç kapısı haline getirdi" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.