Mersin'in İmar Planı Çalışmalarında Önemli Adım!

Mersin'in İmar Planı Çalışmalarında Önemli Adım!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mart Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleşti, işte gündem maddeleri...

A+A-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Mart Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

 

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 8, komisyon raporlarına ait 53 ve gündem dışı 1 olmak üzere toplam 62 madde görüşüldü.

 

Meclis Toplantısı’nda Toroslar İlçesinde muhtelif yerlerde 25 adet trafo işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı çalışmalarında önemli adım

Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları hakkındaki ilgili maddenin İmar, Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonlarına havalesi oy birliğiyle kabul edilirken, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları kapsamında; planlamaya konu edilen alanlara ilişkin DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nce ilgili Bakanlıktan Kamu Yararı Kararı alınması ile ilgili komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi.

Roman Dernekleri Federasyonu’na Büyükşehir’den maddi destek

Meclis Toplantısı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu” projesi için Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’na 50 bin TL maddi destek sağlanması ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.