Menderes'te İcradan 7.2 Milyon TL'ye Satılık 2 Arsa!

Menderes'te İcradan 7.2 Milyon TL'ye Satılık 2 Arsa!

Menderes Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir'in Menderes ilçesindeki 2 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 7 milyon 208 bin 496 TL olarak belirlendi.

A+A-

Menderes Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir'in Menderes ilçesindeki 2 arsayı 7 milyon 208 bin 496 TL'ye satıyor. Gayrimenkullerin ihalesi 28 Ağustos 2017 günü saat 14:30'da gerçekleşecek.

T.C. MENDERES (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : İzmir İli, Menderes İlçesi, Görece mahallesinde kain tapunun, 500 Ada, 11 Parsel'inde kayıtlı ARSA vasıflı taşınmazdır, taşınmazın topoğrafik yapısı düzdür, Adnan Menderes Havalimanına çok yakın bir konumdadır, ilçe merkezine uzak olmamakla birlikte Gaziemir ilçesi ile Menderes ilçesini bağlayan ana yolun üzerindedir, parsel konumu itibarı ile anayol üzerinde olup, ulaşım kolaylığı oldukça müsaittir, belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanmaktadır., parsel üzerinde 3 adet inşai muhdesat bulunmaktadır (1)-Tek katlı yığma tarzda yapılmış binadır, çatısı Marsilya tipi kiremitli, dış kapısı demir, dış doğramaları Alimünyum, iç tavan PVC lambridir, tabanı karodur, iç kısında iki oda vardır, iç kısmı sıvalı ve badanalıdır bina yaklaşık 40 yıllık binadır alanı 31,93 m2 dir, (2)-Tek katlı yığma binadır, çatısı ondulin eternit, dış kapısı kanatlı demir, tabanı kaba betondur, depo olarak kullanılmaktadır, alanı 82,75 m2 dir, (3)-Tek katlı yığma bina, çatışı ondulin eternit, dış kapısı demir, dışı sıvalıdır, hayvan damı olarak kullanılmaktadır bina alanı 50,17 metrekaredir.

Adresi :Menderes-İzmir yolu üzeri Görece/Menderes/İzmir

Yüzölçümü : 4.604,11 metrekare

İmar Durumu : 1/1000 ölçekli uygulama imar planı içerisinde, depolama alanında kalmaktadır yapılaşma koşulu Emsal:0,50, Hmax:6,80'dir (bir bağımsız bölüm veya birden fazla bağımsız bölüm yapılabilir) Ayrıca bu alanlarda yapı yüksekliği yoğumluğu arttırmamak, bağımsız bölüm oluşturmamak, döşeme ile ara kat oluşturmamak koşuluyla Hmax:12,80 m uygulanabilir. Taşınmaz içerisinde yapı yapılabilmesi için Karayolları 2.Bölge Müdürlüğünden ve İz.Su Gn.Md. lüğünden görüş alınması gerekmektedir.

Kıymeti : 3.476.661,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18

Kaydındaki Şerhler : Yoktur.

1. Satış Günü : 28/08/2017 günü 14:30 - 14:40 arası

2. Satış Günü : 28/09/2017 günü 14:30 - 14:40 arası

Satış Yeri : MENDERES ADALET SARAYI - Sulh Hukuk Mahkemesi Yz.İşleri Müdürlüğü odası önü MENDERES / İZMİR

2 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : İzmir İli, Menderes İlçesi, Görece köyü mahallesinde kain tapunun, 500 Ada, 9 Parsel'inde kayıtlı, ARSA vasıflı taşınmazdır, taşınmazın topoğrafik yapısı düzdür, içinde inşai ve zirai muhtesat yoktur, Adnan Menderes Havalimanına çok yakın bir konumdadır, ilçe merkezine uzak olmamakla birlikte Gaziemir ilçesi ile Menderes ilçesini bağlayan ana yolun üzerindedir, parsel konumu itibarı ile anayol üzerinde olup, ulaşım kolaylığı oldukça müsaittir, belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Adresi : Menderes-İzmir yolu üzeri Görece/Menderes/İzmir

Yüzölçümü : 4.975,78 metrekare

İmar Durumu : 1/1000 ölçekli uygulama imar planı içerisinde, depolama alanında kalmaktadır yapılaşma koşulu Emsal:0,50, Hmax:6,80'dir (bir bağımsız bölüm veya birden fazla bağımsız bölüm yapılabilir) Ayrıca bu alanlarda yapı yüksekliği yoğumluğu arttırmamak, bağımsız bölüm oluşturmamak, döşeme ile ara kat oluşturmamak koşuluyla Hmax:12,80 m uygulanabilir. Taşınmaz içerisinde yapı yapılabilmesi için Karayolları 2.Bölge Müdürlüğünden ve İz.Su Gn.Md. lüğünden görüş alınması gerekmektedir.

Kıymeti : 3.731.835,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18

Kaydındaki Şerhler : Yoktur

1. Satış Günü : 28/08/2017 günü 15:00 - 15:10 arası

2. Satış Günü : 28/09/2017 günü 15:00 - 15:10 arası

Satış Yeri : MENDERES ADALET SARAYI - Sulh Hukuk Mahkemesi Yz.İşleri Müdürlüğü odası önü MENDERES / İZMİR

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

İş bu ilanın mükellefiyetler listesinde yazılı ilgililerinden herhangi birisine tebliğ edilemediği taktirde, tebliğ edilemeyenlere de tebliğ edilmiş sayılacaktır.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/3 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 11/07/2017

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.