Menderes'te 3,2 Milyon TL'ye Satılık Bina!

Menderes'te 3,2 Milyon TL'ye Satılık Bina!

İzmir Menderes İlçesi Tekeli Mahallesi'nde yer alan Prefabrik Fabrika idari bina TC Menderes İcra Dairesi tarafından satılıyor. Satışa konu olan taşınmazın satış bedeli 3 milyon 200 bin TL.

A+A-

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO’LU TAŞINMAZIN özellikleri :  İzmir  İli, Menderes İlçesi,Tekeli Mahallesi, Körkuyu Mevkiinde bulunan 280 Ada, 5 Parselde kayıtlı 5000 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan Prefabrik Fabrika idari bina, sığınak ve arsası vasıflı taşınmazın satışı yapılacak olup, adresi tekeli köyü, fevzi çakmak Mahallesi, İTOB Organize Sanayi Sitesi 10023 sokak No:12 dir. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı içinde TAKS-0,50, E-1,00 Hmax-10,00 m dir, taşınmaz üzerinde prefabrik tarzında yapılmış bodrum+Zemin kat+Asma Kat+ sığınaktan oluşan bir yapı bulunmaktadır, taşınmazın etrafı betonarme duvar-perde ve üzeri dekoratif çit ile çevrilerek koruma altına alınmıştır, giriş otomatik kayar kapı şeklindedir. Dış cephede yatay ve düşey betonlarda giydirme cephe yapılmıştır, binanın bodrum katı 701,00 m2 olup depo olarak kullanılmaktadır. Zemin kat imalat üzerine dizayn edilmiştir. Asma Kat Ofis olarak kullanılmaktadır, idari kısmın ve zemin katın tabanları seramik kaplı duvarlar alçı sıvalı ve taş yünü asma tavan bulunmaktadır, idari giriş kısmı yemekhane kısmı işçilerin soyunma yerleri ve wc Kısmından oluşmaktadır, tüm iç kapılar PVC doğramadan yapılmıştır, tamam olan idari kısmın bimci katına zemin kattan asma merpen ile çıkılmaktadır, merpen mermerit kaplı korkulukları alüminyumdan yapılmıştır, ıslak zeminlerin duvarları fayans kaplıdır. Binanın imalat kısmı çatısı sandviç panel ile kaplıdır. Elektrik hatları çelik tablalar üzerine döşenmiştir, yerlerin tamamı epoksi boya yapılmıştır. Ayrıca imalat kısmının içinde sandviç panellerle ayrılmış soğuk hava depoları ve imalat odaları ayrı depolar bulunmaktadır, binanı bodrum katı depo olarak kullanılmaktadır, binanın arka bahçeye iniş rampasının altında yaklaşık 40 tonluk betonarmeden imal edilmiş su deposu bulunmaktadır, ayrıca yine arka tarafta arka cephesi boyunca uzanan yaklaşık 8,0 mt genişliğinde çelik kontsiriksiyon ve kutu profilden iskeleti yapılmış üstü trapez saçtan kapatılmış sundurma bulunmaktadır, binada kendine ait arıtma sistemi bulunmaktadır, binanın arka cephesine bitişik ayrıca sığınak kısmı bulunmaktadır, toplam faydalı net alanı 1.998 m2 dir, binanın içi süt ürünleri imalatı için dizayn edilmiş buna göre tesisat ve depolar oluşturulmuştur, yapılan bu soğuk hava depoları ve depolar ile tesisat ve makine kısmı bina içinde olmakla beraber binaya tam entegre olmayıp sökülebilir cinstedir, taşınmaz üzerine imar durumuna göre 5.000 m2 inşaat yapma izni bulunmasına rağmen 1998 m2 olarak bina yapılmıştır, taşınmaz tekeli mahallesinde itob organize sanayi bölgesi içinde bulunmaktadır, özel imar rejimine tabi yerlerdendir, alt yapı işleri tamamen bitirilmiş durumdadır, elektrik ve su bulunmaktadır, ulaşımı kolaydır.

İmar Durumu : Söz konusu taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planı içinde HMax-10,00 m, TAKS-

0,50, KAKS-1,00’dir. Ayrıca taşınmaz İTOB Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunmakta olup özel imar rejimine tabi yerlerdendir.

 

Kıymeti 3.200.000,00 TL 

KDV Oranı %18

1. Satış Günü 20/04/2017 günü 10:00 -10:10 arası

2. Satış Günü 16/05/2017 günü 10:00 -10:10 arası

Satış Yeri : Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi - Barbaros Mahallesi 408 sk.

No: 2 Çevre yolu üzeri MENDERES / İZMİR

Satış şartları : 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun 15. maddesi gereğince İTOB Organize sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün 6. maddesinde yer alan katılımcıların sektörleri ile OSB Uygulama Yönetmeliği’nin 101. Maddesi uyarınca OSB’de kurulamayacak tesisler ile tesislerde aranacak nitelikler zikredilen kanunda belirtilmiştir. Alıcı adayları belirtilen sektör gruplarında, İTOB Organize Sanayi Bölgesi talimatnamesi çerçevesinde faaliyette bulunabileceklerini dikkate almalıdırlar. Alıcı adayları İTOB Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün doğal üyesi olabileceklerinden satış saatinde dosyamıza ibraz etmek üzere İTOB Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nden ihaleye katılabilir ibareli belge almaları gerekmektedir.

 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.qov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %5Q sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat

I mektubu yermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga

I vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit ol-

I madıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müte-

I seisilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/972 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 17/02/2017

BASIN: 552678 (www.bik.gov.tr)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.