Mavişehir'de 12 Dönümlük Muhteşem Bir Park Kuruluyor

Mavişehir'de 12 Dönümlük Muhteşem Bir Park Kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının yoğunluğundan kurtulup nefes almak isteyenler için Mavişehir’de “muhteşem yeşil dokusuyla” yepyeni bir dünya kurmaya hazırlanıyor.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir Caher Dudayev Caddesi paralelinde, tramvay hattının güzergahında, modern ve yenilikçi bir anlayışla yepyeni bir park tasarlıyor: Yalı Mahallesi Parkı..  12 bin 313 metrekarelik alanda kurulacak park, muhteşem yeşil dokusu ve her yaş grubuna uygun aktivite alanlarıyla sadece bölgede yaşayanların değil,  tüm İzmirlilerin nefes alacağı yeni bir buluşma mekanı olacak.

Sanatseverlerin buluşma mekanı olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yalı Mahallesi Parkı’nda 242 ağaç ve 8 bin adet çalı grubu dikecek. Tramvay hattının hemen paralelinde bulunan parka, İzmirliler yeni yapılacak yaya üst geçidi ile de ulaşabilecek. 2 adet yeni nesil çocuk parkıyla renklendirilecek alanın ortasında bin 300 metrekarelik özel yansıma havuzu oluşturulacak. Çim alan üzerinde kurulacak performans alanı ise sanatseverlerin vazgeçilmez mekanlarından biri haline gelecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.