Marble Doğal Taş Tasarımcılarına Fırsat Yaratacak

Marble Doğal Taş Tasarımcılarına Fırsat Yaratacak

Sektöründe dünyanın üç büyük mermer ve doğal taş fuarından biri olan Marble, özgün fikirleri olan doğal taş tasarımcılarına fırsat yaratacak. Genç Yaratıcı Fikirler Platformu projelerinin internet ortamında son gönderim tarihi 31 Ocak 2017 olacak.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen 23. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında ilk kez düzenlenecek olan “Genç Yaratıcı Fikirler Platformu” için internet ortamında tasarım gönderimi 31 Ocak 2017’de sona erecek.

Türkiye’de mermer sektörüne genç tasarımcılar kazandırmak ve sektöre ivme sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek platform kapsamında, en fazla 1 ton ağırlığında ve en fazla 1 metre yüksekliğinde olan tasarımlar katılımcıların beğenisine sunulacak. Platforma, 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını aşmamış, tasarım, peyzaj, endüstriyel tasarım ve mimari alanlarında üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya halen okuyan, sektöre yönelik ürünlerle ilgili kendi adına kayıtlı bir işyerine sahip olmayan ve sektör ile ilgili bir kurum ya da kuruluşta eğitimci olmayan tasarımcılar katılabilecek. Daha önce başka bir yerde yayınlanmamış özgün tasarımlarıyla başvuracak katılımcılar, doğal taş ve mermere yönelik projelerini sektörle işbirliği içinde sergileme fırsatı yakalayacak.

YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN TASARIM

Sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirecek platform, uluslararası pazarlarda yenilik yaratabilecek özgün tasarımları da teşvik edecek. Sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine katkıda bulunacak etkinlik, sektörün rekabet gücünü artırırken doğal taş ve mermer kullanımının özendirilmesini ve artırılmasını sağlayacak. Tasarımlar, Türk ihraç ürünleri arasında önemli yeri olan doğal taşlar; mermer, traverten, granit, oniks, kayağan taşı, kireçtaşı, andazit, bazalt gibi Türk taşlarından oluşacak.

FİRMALAR DESTEKLEYECEK

Proje kabullerinin internet ortamında en son gönderim tarihi 31 Ocak olurken; elden, posta ya da kargo ile en geç gönderim tarihi 15 Şubat 2017 olacak. Fuar katılımcıları, teknik çözümleri yapılmış, uygulamaya hazır ve özgün olan tasarımları değerlendirerek 6 Mart 2017’a kadar ilan edecek. Firmaların desteklediği tasarımlar üretilerek 17 Mart 2017 tarihine kadar İZFAŞ’a teslim edilecek. Hayata geçmiş projeler ise 22-25 Mart 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek sektöründe dünyanın en büyük üç doğal taş fuarından biri olan 23. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilenecek.

Platform hakkında http://marble.izfas.com.tr/genc-yaratici-fikirler-platformu adresinden bilgi alınabilinir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.