Maliye Bakanlığından Evini Satanlara İnternetten Sıkı Takip

Maliye Bakanlığından Evini Satanlara İnternetten Sıkı Takip

"Evini satmak, kiralamak isteyen arsasını satmak isteyen internet ortamında değişik sitelere ilan veriyor, reklam veriyor" diyen Maliye Bakanı Naci Ağbal kuracakları yeni birimle evini satanları takip edecelerini söyledi.

A+A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gayrimenkul alım, satımı, kiralanması ile ilgili elektronik ortamda yoğun bir aktivite olduğunu söyledi. Ağbal konuyla ilgili şunları söyledi; “Evini satmak, kiralamak isteyen arsasını satmak isteyen internet ortamında değişik sitelere ilan veriyor, reklam veriyor. Biz yeni birimimizle buraları takip edeceğiz. Antalya’da bir villa var kiraya vermek istiyor ama kendisi uğraşmak istemiyor. Bir aracı internet sitesine bilgiler giriliyor, kiralamak isteyen kişi ödemesini internet sitesine yapıyor, internet sitesi de o villanın sahibine ödüyor, arada komisyon alıyor. İnternet sitesi aracılık hizmetinden dolayı gelirini beyan etmeli, villa sahibi de kiraladığı için beyanda bulunmalı. Bizim kuracağımız yeni birim sektör sektör, il il, faaliyet faaliyet takip edecek. Arada komisyon verilmiyorsa ticaret yok sorun da yok. Ama bir kişinin internet sitesi var, kredi kartı ödeme bilgileri verilmiş. Biz siteyi gördük vergi dairesinde kaydı var mı yok mu bakacağız. Yoksa resen vergi dairesine mükellef yapacağız” 

Ağbal, resen mükellef yapılmasının ardından faaliyetlerin izleneceğini ayrıca bütün bankalardan kendilerine gelen bilgilerle karşılaştırma yapacaklarını söyledi. Ağbal, “İnternetteki ilanda 1 milyon dolara satış gözüküyor ama tapuda 300 bin lira. O ilanla tapudaki bilgi tutuyor mu tutmuyor mu, bakacağız. (1 milyon dolara satmadım, pazarlık yaptım) diyebilir. Biz yeni bir izaha davet müessesesi getirdik. Mektup yazacağız o zaman (izah et) diyeceğiz. İzahı yoksa vergi incelemesi ile bunların üzerine gideceğiz” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.