Mahkemelik Olan Arazide 150 Dairelik Proje Yapılacak

Mahkemelik Olan Arazide 150 Dairelik Proje Yapılacak

Başkan Kocaoğlu’nun eski danışmanı Erünal’ın ortağı olduğu Karabağlar’daki tartışmalı arazi mahkeme kararı sonrası eski haline dönüyor. Bölgeye, 150 dairelik konut yapılacak.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eski danışmanı Bilgin Erünal’ın ortağı olduğu Karabağlar Bozyaka-Devrim Mahallesi’nde yer alan arsa yeniden gündeme geldi. 

Konut alanında iken plan değişikliği ile “metropolitan aktivite merkezine” çevrilen arazinin hem yoğunluğu arttırılmış hem de konut dışında iş merkezi ve AVM yapılmasının önü açılmıştı. Şikayetçilerin başvurusu üzerine konuyla ilgili çalışma başlarken meclis kararı nedeniyle Başkan Kocaoğlu ile birlikte 154 meclis üyesi yargılandı ve beraat etti.

Yaklaşık 10 yıldır İzmir gündeminde tartışmalara neden olan arazide Fahrettin Macit ve İbrahim Gök gibi isimlerle birlikte hissesi olan Bilgin Erünal’ın daha önce açıklanan payları değişmedi. Büyükşehir'de İmar Komisyonu başkanlığı görevinde de bulunan Erünal'ın o dönem gündeme gelen yüzde 10'luk hissesi tartışmalara neden olmuştu.

YENİDEN DÜZENLEME

Mahkeme kararının ardından bölgeye iş merkezi ya da AVM yapılmasının önü kapanırken alan plansız kaldı. Karabağlar Belediyesi’nden gelen değişiklik talebini inceleyecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgenin yeniden konut alanına çevrilmesini içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planını tartışacak. Bölgede, yeni düzenlemeye göre 7 katlı konut inşaatı yapılabilecek.  Arazi üzerinde yol ve kamuya terkler uygulandığında 150 dairelik konut projesinin ortaya çıkacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.