Lise Kelimesi İle Yapılan Emlak Aramaları 4 Günde 15 Kat Arttı!

Lise Kelimesi İle Yapılan Emlak Aramaları 4 Günde 15 Kat Arttı!

Liselere geçişte TEOG yerine getirilen "en yakın okula yerleştirmeye" dayalı sistem emlak sektörüne de yeni bir emlak arama kriteri kazandırdı. Öğrencilerin evlerinin yakınındaki okullardan birini tercih edebilmelerine olanak sağlayan yeni sistem, emlak i

A+A-

Fen liseleri, proje okullar gibi başarı ortalaması daha yüksek olan liselerin bulunduğu bölgelerdeki emlak ilanlarında, “liseye yakın” ibaresi önemli bir emlak arama kriteri olarak öne çıkarken, kullanıcıların sahibinden.com’da yaptıkları kelime bazlı emlak aramalarında “lise” içeren sorgular 4 günde ortalama 15 kat arttı.

sahibinden.com verilerine göre, TEOG yerine getirilen yeni sistemin ayrıntılarının belli olduğu 5 Kasım 2017 tarihi itibarıyla sahibinden.com’da “fen lisesine yakın” emlak araması bir bütün olarak görülmeye başlandı ve bu arama “lise” kelimesini içeren sorgularda 2. sıraya yerleşti. 5 Kasım - 8 Kasım tarihleri arasında aynı emlak aramalarında en çok kullanılan ibareler ise sırasıyla “fen lisesi”, “fen lisesine yakın”, “Anadolu lisesi” ve ”liseye yakın” olarak gerçekleşti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.