Kurumsal İtibar ve İmar kitabı yayınlandı!

Kurumsal İtibar ve İmar kitabı yayınlandı!

Prof. Dr. Azmi Yalçın ile İzmir Defterdarı Dr. Tamer Utkucu tarafından hazırlanan Kurumsal İtibar ve İmar kitabı yayınlandı.

A+A-

Bir kamu hizmeti olan ve idari işlem statüsünde yer alan imar planlamasını mercek altına alan Kurumsal İtibar ve İmar kitabı yayınlandı.

Prof. Dr. Azmi Yalçın ile İzmir Defterdarı Dr. Tamer utkucu tarafından hazırlanan bu çalışmada, Türkiye'de imar planı yapmaya yetkili belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yaptıkları imar planları üzerinde kurumsal itibarlarının ölçümlenmesi amaçlanmıştır. Böylece Türkiye'de yapılan imar planlarına ilişkin genel algının görülmesi, sorunlu noktaların tespit edilmesi ve çözüm önerileri sunulması hedeflendi.

İmar planlarıyla en fazla etkileşim içerisine olan grupların imar planlarına ilişkin algılarını ölçümlemeye yönelik bir araştırma yapılmış olup, ülkemiz defterdarlıkları, ticaret ve sanayi odaları, meslek odaları, iş adamları örgütleri ve önde gelen inşaat ve taahhüt şirketlerinden yetkili isimler ile yapılan anket çalışmasının sonuçları, imar planı mevzuatı ve uygulamaları ile birlikte ele alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.